Politika

Cvijanović: Jačati saradnju Srpske sa Skupštinom evropskih regija

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je na sastanku u Bukureštu sa predsjednikom Skupštine evropskih regija (AER) Magnusom Berntsonom da je Republika Srpska zainteresovana za jačanje saradnje i aktivniji angažman u okviru Skupštine koja okuplja 35 regija iz svih dijelova Evrope.

Na sastanku sa Berntsonom razgovarano je o trenutnim aktivnostima i strukturi Skupštine evropskih regija, čiji je Republika Srpska član od 2007. godine, kao i o čvršćem povezivanju Srpske sa drugim regijama koje su članovi ove organizacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Cvijanovićeva se sastala sa Berntsonom drugog dana Evropskog samita regija i gradova koji se održava u Bukureštu.

Tokom Samita u Bukureštu, Cvijanovićeva se danas sastala i sa predsjednikom slovačke regije Bratislava Jurajom Drobom sa kojim je razgovarala o iskustvima Slovačke u procesu pristupanja EU, kao i o privrednoj saradnji Srpske i Bratislave u okviru Evropske mreže preduzetništva.

Dvodnevni Evropski samit regija i gradova, na kojem je učestvovala i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, završen je danas usvajanjem zajedničke deklaracije, a učesnicima se na kraju Samita obratio i predsjednik Rumunije Klaus Johanis.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!