Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Pravda za Davida demantuje informacije agencije SRNA

Policija je zabranila okupljanje „Pravda za Davida“ u ponedjeljak u 18. časova na Trgu Krajine, prenijela je danas SRNA. Iz grupe su ove vijest demantovali i saopštili da grupa nije podnijela ovaj zahtjev. Istovremeno, u Banjaluci su i večeras zapaljene svijeće za pokojnog Davida Dragičevića.

SRNA je, pozivajući se na izvore iz policije, objavila vijest da je grupa „Pravda za Davida“ tražila dopuštenje od Policijske uprave Banjaluka za mirno okupljanje na Trgu Krajine u ponedjeljak 18. marta od 18 do 20 časova, ali da dozvolu nisu dobili.

Iz grupe „Pravda za Davida“ demantuju ovu vijest i kažu da je zahtjev za okupljanjem podnijelo fizičko lice, a ne grupa „Pravda za Davida.

– Grupa „Pravda za Davida“ nije tražila, tražio je Dragan Dabić, lično imenom i prezimenom kao građanin. Namjera toga je bila da na miran i dostojanstven način iskažemo svim građanima i ukažemo institucijama na nestanak našeg Davida, jer to je dan kada je David nestao, kazao je Dragan Dabić iz grupe Pravda za Davida.

Dabić kaže da je tačno da skup nije odobren. Međutim, poručuje da je tu informaciju prvo pročitao u medijima, nakon što je to prenijela SRNA, a tek onda da je dobio zvaničan odgovor iz Policijske uprave Banja Luka. Tačno je, kaže Dabić i to da mu je, dok je predavao zahtjev za okupljanjem ponuđena druga lokacija umjesto Trga Krajine.

“Pošto sam bio pozvan u MUP prije dva dana, ovom prilikom bih se zahvalio časnim i poštenim pripadnicima MUP-a RS na gostoprimstvu, na razgovoru, na svoj korektnosti sa njihove strane. Tačno je, bilo mi je ponuđeno da ispravim dio zahtjeva, da navedem te dvije dozvoljene lokacije, park Mladena Stojanovića i Trg Krajine. Naravno, Trg Krajine je ono nešto što se veže za Davida, ne samo zbog njegovog nestanka, nego zbog svih dešavanja, tako da park Mladena Stojanovića nema nikakvog smisla u svemu tome.”

Građani Banjaluke koji su i večeras zapalili svijeće ispred porte hrama Hrista Spasitelja, kažu da ih ništa neće pokolebati u cilju otkrivanja istine o Davidovoj smrti.

Poručuju da bar na ovaj način mogu pružiti podršku porodici koja je od juče, prenijevši posmrtne ostatke svog djeteta, zauvijek napustila Republiku Srpsku, u kojoj ni nakon godinu dana nisu dobili pravdu. Borba da se saznaju detalji ubistva i počinioci traje punih 356 dana.

https://youtu.be/FMB9ab5TAQw

Izvor
BN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button