Politika

Vasić: Bošnjaci će odugovlačiti koliko god je moguće

Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić smatra da će lider SDA Bakir Izetbegović i Sarajevo učiniti sve da onemoguće Republiku Srpsku i Milorada Dodika, kao predsedavajućeg Predsjedništva BiH, da u svom prvom naletu formiraju vlast na zajedničkom nivou, te da je očigledno njihov plan da se odgodi formiranje Savjeta ministara koliko je god moguće.

– Bošnjacima je ovakvo stanje dobro. Oni drže sve konce u Savjetu ministara i dobro im je u ovakvoj situaciji – istakao je Vasić i dodao da za to postoje dva razloga.

Loading...

On je naveo da je prvi razlog jasno usmjeren protiv Republike Srpske, da ne bi kojim slučajem bila u uzletu, jer bi imala i predsjedavajućeg Savjeta ministara i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u prvih osam mjeseci, a da je drugi što bošnjačkim političarima odavno nije stalo do tih, kako ih zovu, državnih institucija, niti BiH. 

– Izetbegović više pažnje posvećuje tome kako će razbiti BiH blok nego što se brine za formiranje takozvane državne vlasti – rekao je Vasić za Večernje novosti.

On je naglasio da u cijeloj priči koja se plasira u vezi sa formiranjem Savjeta ministara međunarodnoj zajednici i Zapadu ne treba vjerovati. 

– Međunarodna zajednica ima svoju priču koju plasira u Sarajevu, kada govore o formiranju vlasti na nivou BiH i to nije ništa novo. Nije prvi put da Zapad obmanjuje Srbe – rekao je Vasić.

Prema informacijama Novosti, glavni kočničar procesa formiranja vlasti na nivou BiH su upravo SDA i Bakir Izetbegović, koji na sve načine iz procesa razgovora sa SNSD-om i HDZ-om BiH žele da izvuku korist samo za Sarajevo i Bošnjake, a na štetu i Srba i Hrvata, i da svjesno blokiraju proces formiranja vlasti sve dok traje Dodikov osmomjesečni mandat na čelu Predsjedništva BiH.

Tako Bošnjaci i dalje ne odustaju od pritisaka na Srpsku u vezi sa putem BiH u NATO, iako im je jasno poručeno iz Republike Srpske da je njen stav vojna neutralnost i da tu neće prihvatiti nikakve ucjene iz Srajeva.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!