Sport

Reptorsi izjednačili protiv Baksa

Košarkaši Toronto Reptorsa poravnali su u finalnoj seriji istočne konferencije NBA lige protiv Milovki Baksa na 2-2, pošto su na svom parketu u četvrtoj utakmici slavili rezultatom 120:102.

Reptorsi su na taj način sačuvali domaći teren i vratili seriju na “nulu” pred peti duel koji je na programu u Viskonsinu između četvrtka i petka od 2:30 časova.

Loading...

Ne računajući prvu dionicu u kojoj je Milvoki bio u vođstvu, domaći su kontrolisali rezultat praktično sve vrijeme.

Poslije serije 13:0 s kraja prve i početkom druge četvrtine, Toronto je stekao prvi dvocifreni plus (41:31), na šta gosti nisu pronašli odgovor do kraja meča.

Šansu za priključak imali su već tokom tog perioda, kad su prišli na minus 6, ali je Toronto vrlo brzo vratio utakmicu u željeni tok i pobjegao na 65:55 pred veliki odmor.

Novu priliku da unesu neizvjesnost u duel Baksi su imali sredinom trećeg kvartala, kad su nešto boljom igrom ponovo došli na 77:71, međutim, ispostavilo da se da dalje od toga ne mogu. Domaći sastav je i ovoga puta vrlo brzo otišao na dvocifreni plus (91:76), koji više nije ispuštao.

U finišu je viđeno i maksimalnih +25 (120:95).

U redovima Toronta najefikasniji bio je Kajl Lauri sa 25 poena, uz 5 skokova i 6 asistencija, a njega je sa klupe pratio Norman Pauel sa 18 poena. Kavaj Lenard je imao 17 poena i 7 skokova, isti broj poena ubacili su i Mark Gasol (5sk, 7as) i Serž Ibaka (13sk). Fred Vanvlit zabilježio je 13 poena i 6 asistencija.

Kod Baksa najbolji je bio Kris Midlton sa 30 poena, 6 skokova i 7 asistencija. Janis Adetokunbo upisao je 25 poena, 10 skokova i 5 dodavanja, a Nikola Mirotić 11 poena.

Razlog poraza Milvokija može se tražiti u veoma malom doprinosu igrača sa klupe, koji su ukupno zabilježili 23 poena, naspram 48 Torontovih.

(Sportklub.rs)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!