Banjaluka

Potvrđen status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem

Grad Banja Luka uspješno je prošao proces BFC SEE resertifikacije i potvrdio status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Loading...

U skladu sa verifikacionim izvještajem, Grad Banja Luka prošao je proces sertifikacije prema novom izdanju BFC standarda i ostvario ukupnu ocjenu ispunjenosti zadatih kriterijuma u iznosu od 94 odsto od maksimalnih 100 poena.

-Gradska uprava aktivno radi na procesu prepoznavanja Banje Luke kao lokalne zajednice koja želi da uredi svoje procedure, te da sve što se nudi investitorima bude u skladu sa zakonom i vođeno kao transparentan proces. To je još jednom identifikovano i kroz obnavljanje BFC sertifikata, procesa u kojem je učestvovala cijela administracija u saradnji sa nadležnim gradskim institucijama – kazao je načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović.

On je naglasio da se, uz sve do sada urađeno, nastavlja se sa podizanjem nivoa efikasnosti gradske administracije kada je riječ o stvaranju što povoljnijih uslova za privrednike.

-Sertifikat će nam pomoći u smislu davanja sigurnosti investitorima da dođu do potrebnih podatka o Banjoj Luci kao destinaciji koja je ispunila sve zadate kriterijume i da smo spremni da pružimo maksimalnu podršku u njihovim zahtjevima koji se tiču gradske administracije – kazao je Komljenović, ističući kako je u potpunosti pojednostavljena procedura za registraciju preduzetnika, koja se završi u roku od 24 časa po predaji zahtjeva.

-Značajne su i mjere koje smo preduzeli u smislu stimulisanja razvoja preduzetništva kroz projekte zapošljavanja i samozapošljavanja i za koje postoje veliki interes– rekao je Komljenović.

Međunarodni sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju BFC SEE važi za naredne tri godine. Program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava, koji se provodi u Republici Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, i BiH.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!