Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Vlada RS usvojila srednjoročni plan rada

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na drugoj posebnoj sjednici u Banjaluci, srednjoročni plan rada za period 2019-2021. godine i godišnji plan rada za ovu godinu za svih 16 ministarstava.

Srednjoročni plan se odnosi na Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo pravde, Ministarstvo finansija, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Ovaj plan se odnosi i na Ministarstvo energetike i rudarstva, Ministarstvo trgovine i turizma, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo privrede i preduzetništva i Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada je srednjoročni plan rada za period 2019-2021. godine i godišnji plan rada za 2019. godinu usvojila i za svih 30 republičkih uprava, agencija, sekretarijata, zavoda, centara, direkcija i Arhiva Republike Srpske.

Godišnji planovi rada republičkih organa uprave su usaglašeni sa strateškim okvirom koji predstavlja Program rada Vlade Srpske za period 2019-2022. godine i Akcioni plan Vlade za realizaciju Programa rada Vlade za period 2019-2022. godine, Program ekonomskih reformi Republike 2018-2020. godine i 2019-2021. godine, važeće sektorske strategije i ostali planski dokumenti Vlade.

Usvojen je izvještaj o radu za prošlu godinu za svih 16 ministarstava i 29 republičkih uprava, agencija, sekretarijata, zavoda, centara, direkcija i Arhiva Republike Srpske.

Donesen je program rada Vlade Republike Srpske za 2019. godinu koji predstavlja integrisane godišnje planove rada ministarstava i samostalnih republičkih uprava i upravnih organizacija.

Program se donosi u skladu sa Poslovnikom o radu Vlade i odlukom o postupku planiranja, praćenja i izvještavanja o realizaciji usvojenih strategija i planova Vlade i republičkih organa uprave.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button