Kultura

Nikoli Vukoliću iz Banjaluke međunarodna nagrada “Orfej”

Autor Nikola Vukolić iz Banjaluke dobitnik je međunarodne nagrade “Orfej” za knjigu eseja i kritika “Zabilježeno, opet”, koju su dodijelili izdavačka kuća “Feniks” i Fondacija za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju “Makedonija prezent” iz Skoplja.

U obrazloženju predsjednika žirija Hrista Petreskog navodi se da je ovo djelo višestruko dragocjeno i da je njegov autor jedan od najzanimljivijih pjesnika, esejista i kritičara u regionu.

Loading...

Iz Zadužbine “Petar Kočić” Banjaluka-Beograd, čiji je Vukolić direktor i glavni i odgovorni urednik, saopšteno je da je Petreski naveo da se autor djela “Zabilježeno, opet” ne usteže da otvoreno iznese svoj kritički sud i onda kada se ne podudara sa sudovima koje su drugi ovdašnji kritičari ponavljali, a da se nisu udubili u djelo.

Vukolić je rođen 1950. godine u Banjaluci. Diplomirao na Pedagoškoj akademiji, na odsjeku za srpskohrvatski jezik i književnost, a zatim na Učiteljskom fakultetu.

On je pjesnik, esejista, književni kritičar, urednik, kolumnista, publicista i profesor.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!