Kultura

Nikoli Vukoliću iz Banjaluke međunarodna nagrada “Orfej”

Autor Nikola Vukolić iz Banjaluke dobitnik je međunarodne nagrade “Orfej” za knjigu eseja i kritika “Zabilježeno, opet”, koju su dodijelili izdavačka kuća “Feniks” i Fondacija za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju “Makedonija prezent” iz Skoplja.

U obrazloženju predsjednika žirija Hrista Petreskog navodi se da je ovo djelo višestruko dragocjeno i da je njegov autor jedan od najzanimljivijih pjesnika, esejista i kritičara u regionu.

Loading...

Iz Zadužbine “Petar Kočić” Banjaluka-Beograd, čiji je Vukolić direktor i glavni i odgovorni urednik, saopšteno je da je Petreski naveo da se autor djela “Zabilježeno, opet” ne usteže da otvoreno iznese svoj kritički sud i onda kada se ne podudara sa sudovima koje su drugi ovdašnji kritičari ponavljali, a da se nisu udubili u djelo.

Vukolić je rođen 1950. godine u Banjaluci. Diplomirao na Pedagoškoj akademiji, na odsjeku za srpskohrvatski jezik i književnost, a zatim na Učiteljskom fakultetu.

On je pjesnik, esejista, književni kritičar, urednik, kolumnista, publicista i profesor.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!