Društvo

Održana humanitarna trka “Proljetni cener”

Humanitarna trka “Proljetni cener” održana je danas u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”, a prvi put su učestvovala i djeca sa poteškoćama u razvoju.

Ovo je druga po redu od četiri trke za odrasle i druga od šest trka za djecu u sklopu Banjalučke trkačke lige.

Učesnici su se trkali u četiri kategorije – mališani sa poteškoćama u razvoju, djeca do 10 godina, djeca od 10 do 14 godina i seniori.

Predsjednik Atletskog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke i jedan od organizatora Banjalučke trkačke lige Duško Tadić rekao je da su izuzetno zadovoljni održanim trkama, te da su posebno ponosni na mališane sa poteškoćama u razvoju.

On je rekao da je ove godine odlučeno da se po prvi put uvede i trka za djecu sa poteškoćama u razvoju, ističući da su u ovoj kategoriji svi pobjednici.

– Sve je prošlo i bolje nego što smo zamišljali – rekao je Tadić i dodao da je ova trka motivacija da se već krajem jula organizuje još jedno takmičenje na Banj brdu.

Tadić je pojasnio da se u sklopu Banjalučke trkačke lige tokom godine organizuju četiri trke da bi se krajem godine skupilo između 500 i 1.000 nikoljdanskih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica, kao i za djecu sa poteškoćama u razvoju.

On je podsjetio da je prva ovogodišnja trka održana 13. januara povodom Dana Republike pod nazivom “Trčimo za Srpsku”.

Današnju trku je podržao i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić koji je rekao novinarima da je Banjalučka trkačka liga odličan projekat koji je izmamio danas veliki broj Banjalučana u park “Mladen Stojanović”.

On je rekao da ga veseli što je vidio puno mladih ljudi i posebno djece koja su učestvovala u trci ističući da se danas vidjela opravdanost ulaganja grada u izgradnju trim staze u parku “Mladen Stojanović”.

Pobjedu u seniorskoj kategoriji odnijeli su Lucija Kimani i Oleg Galić, u drugoj kategoriji djece od deset do 14 godina pobjednici su bili David Јanjuz u muškoj i Elena Miljatović u ženskoj.

U kategoriji mališana do deset godina pobjedu je odnio Petar Drobnjak, a u ženskoj kategoriji trku je prva završila Milica Ritan.

Po prvi put su u trci učestvovali i mališani sa poteškoćama u razvoju i to iz Udruženja za pomoć licima sa autizmom “Djeca svjetlosti” i Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama “Dajte nam šansu-Zvjezdice”.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!