Društvo

Lukač: MUP Srpske danas postiže najbolje rezultate (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova danas organizovano na najbolji mogući način, zbog čega može postizati i najbolje rezultate u borbi protiv raznih vrsta organizovanog kriminaliteta, zloupotreba droga i korupcije.

– Prema statističkim pokazateljima, prošla godina bila jedna od najboljih kada je riječ o radu Policije Srpske. Kroz razne segmente uspjeli smo unaprijediti rad policije, a nastavljamo i dalje sa podmlađivanjem policije – rekao je Lukač novinarima u Banjaluci nakon pokazne vježbe povodom 4. aprila – Dana Policije Republike Srpske.

Napominjući da je raspisan konkurs za prijem oko 300 novih kadeta na Policijsku akademiju, Lukač je istakao da je posljednjih godina, sa generacijom 325 mladih policajaca koja završava, u sistem MUP-a ušlo blizu 800 mladih policajaca.

– To se može vidjeti i na ulicama širom Srpske, što daje novi potencijal i snagu MUP-u, kao i dobre rezultate – rekao je Lukač.

Lukač je podsjetio da se 4. aprila obilježava Dan Policije od 1992. godine, kao početak formiranja Ministarstva unutrašnjih poslova koje je do danas pretrpjelo u organizacionom smislu mnoge promjene.

On je pojasnio da je MUP danas organizovao Tehničko-taktički zbor na kojem je pokazan dio naoružanja koje koriste pripadnici MUP-a, a pripadnici jedinica za podršku Banjaluka i Prijedor pokazali su određenu uvježbanost prilikom izvršenja policijskih zadataka.

– Ovo su sve aktivnosti povodom obilježavanja Dana Policije – 4. aprila. Centralna manifestacija biće održana u Centru za obuku u Zalužanima – naglasio je Lukač.

Povodom Dana Policije Republike Srpske danas je na Trgu Krajine u Banjaluci organizovan Tehničko-taktički zbor na kojem su građani mogli pogledati opremu i vozila koju policijski službenici koriste u svom radu.

U okviru programa Tehničko-taktičkog zbora, pripadnici jedinica za podršku Banjaluka i Prijedor izveli su pokaznu vježbu, a Policijski orkestar je izvodio muziku na potezu od Kulturnog centra banski dvor, Ulicom Veselina Masleše prema Trgu Krajine.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!