Magazin

Zdravom ishranom spriječiti nastanak bolesti

​BANJALUKA – Odbor za zdravstvo Ujedinjene Srpske danas je na Trgu Krajine u Banjaluci organizovao akciju “Uz Ujedinjenu Srpsku do zdravlja” povodom Svjetskog dana zdravlja.

Loading...

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ukazao je na značaj zdrave i redovne ishrane u sprečavanju raznih zdravstvenih poremećaja, budući da je najveći broj novih bolesti povezan sa onim što čovjek jede.

Stevandić je upozorio da se u Srpskoj pojavio veliki broj novih bolesti ili je došlo do radikalizacije starih.

“Republika Srpska obiluje zdravom hranom koju treba iskoristiti i jesti što više domaće. A, jabuka, kao simbol narodnog zdravlja, danas je i naš simbol”, rekao je Stevandić novinarima.

On je istakao značaj redovnih kontrola osnovnih zdravstvenih parametara kod svakog čovjeka, kako bi bolest bila otkrivena na vrijeme, te na taj način bile stvorene veće šanse za izlječenje.

“Našim sugrađanima danas ćemo mjeriti i šećer u krvi i krvni pritisak, jer se trudimo da ljudima pokažemo kako da brinu o sebi i svom zdravlju”, rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, karta komorbiditeta u Republici Srpskoj je povećana, što znači da je sve češće da nekoliko bolesti napada odjednom.

U okviru današnje akcije, Stevandić je zajedno sa ostalim članovima stranke dijelio jabuke građanima Banjaluke.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!