Hronika

SLUČAJ PEDOFILIJE KOJI JE UZNEMIRIO JAVNOST Predator iz banjalučkog vrtića mjesecima BEZ KAZNE

Vaspitač iz vrtića koji se preko društvenih mreža “upecao” na izmišljenu maloljetnicu i tražio od nje da mu pošalje eksplicitne slike, još uvijek je bez sankcije, jer banjalučko tužilaštvo i danas vodi istragu, saznaje Srpskainfo.

Postupak nije ubrzalo ni to što je perverzni vaspitač iz vrtića priznao da je sa “maloljetnicom” razmijenio više poruka.

Slučaj predatora oličenog u vaspitača jednog privatnog vrtića u Banjaluci zatresao je javnost u avgustu prošle godine, a banjalučko tužilaštvo ni osam mjeseci nakon otkrivanja šokantnog slučaja nije donijelo konačno odluku u ovom slučaju, odnosno da li će protiv vaspitača podići optužnicu ili obustaviti istragu.

Na Fejsbuk stranici “Borba protiv pedofilije” u avgustu prošle godine objavili su poruke koje je N. P. vaspitač iz privatnog banjalučkog vrtića putem društvenih mreža razmjenio sa izmišljenim likom, odnosno trinaestogodišnjom djevojčicom tražeći od nje eksplicitne fotografije.

Slučaj je po otkrivanju posebno uznemirio roditelje čija djeca pohađaju vrtić, a ulje na vatru dolila je činjenica da je vaspitač radio sa izrazito malom djecom.

Iz vrtića su odmah istakli da su slučaj prijavili policiji. Nakon što je sve prijavljeno policiji, vaspitač je čak i priznao da je komunicirao preko društvenih mreža sa “maloljetnicom”, ali se nakon toga situacija smirila.

Osam mjeseci nakon svega uputili smo zvaničan upit na adresu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, ali odgovor nismo dobili, jer je tužilac odsutan. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, istraga u ovom slučaju još uvijek traje.

– Zatražene su određene provjere, nakon čega će nadležni tužilac donijeti konačnu odluku u ovom slučaju – objasnio je izvor iz pravosuđa RS.

Podsjetimo, policija je prije osam mjeseci pokrenula istragu nakon informacija da se vaspitač iz jednog banjalučkog vrtića putem društvenih mreža dopisivao sa trinaestogodišnjom djevojčicom tražeći između ostalog i njene eksplicitne fotografije.

– Ova maloljetnica ustvari je izmišljeni lik Internet boraca protiv pedofila, a upravo zahvaljujući njima istražni organi u regionu su pokrenuli više postupaka protiv pedofila – objasnio je izvor iz istrage.

Prepiska između vaspitača i “djevojčice” počela je u oko četiri časa ujutro i trajala je tokom dana. Sve je objavljeno sa jasno istaknutom fotografijom vaspitača, te profilom iz kojeg se vidi da živi na širem području Banjaluke, kao i mjesto zaposlenja.

Iz vrtića su tada istakli da su čitav slučaj prijavili policiji, te da su internom istragom utvrdili kako kriminalnih radnji u vrtiću nije bilo.

– Politika naše firme je takva da nikad jedna osoba ne bude sama u grupi sa djecom, baš zbog pomenutih situacija. Mi smo bili dužni da obavijestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Utvrdili smo da u vrtiću nije bilo kriminalnih radnji. Roditelji vaspitanika mogu da budu mirni. Poštovani roditelji, učitelj “xx” je radio kod nas godinu dana, nikad nije bilo primjedbe na rad istog. Politika naše firme je takva da nikad jedna osoba ne bude sama u grupi sa djecom, baš zbog pomenutih situacija. Mi smo bili dužni da obavijestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Utvrdili smo da u vrtiću nije bilo kriminalnih radnji. Roditelji vaspitanika mogu da budu mirni. Za ostale radnje (prepiske na internetu) vršiće se istraga i utvrditi šta je od svega istina. Do tada Vas molimo da izuzmete svoj sud bez osnova. Hvala – navodilo se u saopštenju banjalučkog vrtića.

Odluka na banjalučkom tužilaštvu

Izvor blizak pravosuđu RS objasnio je da je na Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, odnosno nadležnom tužiocu konačna odluka o eventualnom procesuiranju vaspitača.

– Nakon uvida u kompletan predmet, te detaljne analize materijalnih dokaza, tužilaštvo će donijeti konačnu odluku o tome da li će biti podignuta optužnica ili obustavljena istraga – objasnio je izvor iz pravosuđa.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!