Banjaluka

Biciklistička trka „Beograd – Banja Luka“ od 18. do 21. aprila

Tradicionalna Međunarodna biciklistička trka „Beograd-Banja Luka“, njeno 13. izdanje, biće održana od 18. do 21. aprila. Na ovogodišnjoj trci „Beograd-Banja Luka“ učestvovaće 176 biciklista iz 30 zemalja Evrope i svijeta, odnosno iz 25 biciklističkih timova od kojih su većina profesionalne biciklističke ekipe.

Prva etapa trke biće vožena 18. aprila od Beograda do Vlasenice u dužini od 250 kilometara. Druga etapa na programu je dan kasnije, od  Vlasenice do Brčkog, i biće duga 160 kilometra. Treća etapa vozi se 20. aprila na relaciji Brčko-Teslić u dužini od 180 kilometara, dok se četvrta, ujedno i završna etapa, vozi 21. aprila od Prnjavora do Banje Luke u dužini od 175 kilometara. Dolazak biciklističkog karavana u najveći grad Srpske očekuje se oko 15.00 časova, gdje će biciklisti odvesti finalnih šest krugova ulicama našeg grada.

I ova sportska manifestacija biće održana u okviru programa „Proljeće u Banjaluci“. Tehnički organizator biciklističke trke „Beograd – Banja Luka“, koja se nalazi u kalendaru Svjetske biciklističke federacije je Biciklistički klub „BSK“. Trka spada u trke prve kategorije i boduje kao kvalifikaciona trka za Olimpijske igre, koje će se naredne godine održati u Tokiju.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!