Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

BISER GRADA Talić poručio da Suturlija ima potencijal da postane porodična, rekreativna i turistička oaza

Suturlija, koja se nalazi samo dva kilometra od centra grada je biser prirode koji treba da bude pristupačniji, ali i da postane nezaobilazna destinacija svih naših sugrađana i turista koji posjećuju najveći grad Srpske, rekao je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

On je danas predstavio viziju razvoja te lokacije kao buduće sportsko-rekretivno-turističke zone i rekao da će za njenu relizaciju biti potrebno učešće građana, rekreativca, udruženja i institucija.

– To je projekat na duže staze i zato pozivam sve zainteresovane da se uključe kako bi Suturlija kao prirodna oaza postala središte okupljanja svih naših sugrađana i turista – rekao je on.

Talić dodaje da Suturlija može biti područje za sportske terene, porodično izletište, ribogojilište, ekskurzije, te brojne druge sadržaje.

Urbanista Goran Dimitrić rekao je da je u okviru zone Suturlija planirana izgradnja pješačko-biciklističkih staza, sportskih terena i ostalih sadržaja koji bi upotpunili prirodno okruženje ovog izletišta. Preuređenje bi se obavljalo u nekoliko faza.

– Prostornim planom Banjaluke, predviđen je park prirode Suturlija na tom području. Krajnji cilj je izrada planskih dokumenata za to područje kojim bi se jasno definisao način korišćenja lokaliteta kanjona Suturlije, a sve s ciljem pristupačnosti građanima – rekao je Dimitrić.

Rekreativac Željko Majdandžić je napomenuo da bi u prvoj fazi fokus bio na sadržajima za porodicu, ali i rekreativce.

– Ova lokacija je idealna i za djecu, jer se nalazi na samo dva kilometra od centra grada. Takođe, neophodno je sačuvati postojeće potencijale kao što su penjališta sa određenim brojem smjerova, ali napraviti i nove sadržaje. Cilj nam je da se Suturlija predstavi široj javnosti i region – rekao je on.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button