Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Govedarica: Poštenim izborima vratiti povjerenje građana u institucije

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica na sastanku sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom i prvim zamjenikom visokog predstavnika Majklom Skenlanom istakao je da novi izborni zakon treba da vrati povjerenje građana u izbore i u institucije.

Govedarica je na sastanku u Banjaluci ocijenio da je izborni zakon najveći problem u BiH, jer sve društvene anomalije i nepovjerenje građana u institucije polaze od izbornih prevara koje se već godinama dešavaju, saopšteno je iz SDS-a.

– Novi izborni zakon treba da obezbijedi vjeru kod građana u izbore, izborni dan i izborni proces jer je to jedan od najvažnijih koraka da građani vrate izgubljeno povjerenje u institucije. Pošteni izborni proces obezbijediće kod naroda vjeru u prosperitet i budućnost u ovoj zemlji – rekao je Govedarica.

On je naveo da je politika mira i politika stabilnosti najvažniji interes srpskog naroda u BiH.

– Republici Srpskoj i BiH potrebna je odgovorna politika nasuprot populističkih politika koje zagovaraju neki politički subjekti. Samo čuvajući Dejton čuvamo mir, gradimo stabilnost i stvaramo preduslove za napredak društva – rekao je Govedarica.

On je naglasio da SDS podržava put BiH ka EU i izražava opredijeljenost za ekonomsko-socijalne reforme koje treba da zaustave sve negativne procese u zemlji.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button