Banjaluka

Grad sufinansira članarine za mlade sportiste

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, uručio je danas predstavnicima sportskih organizacija ugovore o realizaciji projekta „Sport dostupan djeci“, u okviru kojeg će Grad Banja Luka sufinansirati članarine u 40 banjalučkih sportskih klubova.

– Već drugu godinu sprovodimo ovu akciju, sa ciljem da se djeci omogući bavljenje sportom, bez obzira na njihov socijalni status. Članarine će biti uplaćivane osam mjeseci godišnje, a to je samo jedan od vidova podrške našim klubovima. Uz redovne programe podrške sufinansiranja aktivnosti, gradimo i sportsku infrastrukturu, a po prvi put dodjeljujemo i sportske stipendije, kao i sredstva za zdravstvenu zaštitu sportista – rekao je Radojičić i dodao da će Grad za ovu namjenu izdvojiti 77.000 KM.

Loading...

Pored ovoga, danas su sportskim organizacijama uručena i rješenja o sufinansiranju projekata iz posebnog programa finansiranja sporta. Ovim projektom, obuhvaćeno je 26 sportskih organizacije i četiri kluba koja okupljaju osobe sa invaliditetom. Za ovaj program, Grad je izdvojio 76.000 KM.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!