Politika

Gradonačelnik Prijedora će voditi odjeljenje u gradskoj upravi

PRIJEDOR – Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković vodiće gradsko Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, nakon što Skupština grada danas nije prihvatila rješenje o produženju mandata vršioca dužnosti načelnika tog odjeljenja Zlatka Ritana.

Đaković će tu funkciju obavljati do završetka konkursne procedure izbora novog načelnika ovog odjeljenja koja je u toku.

Loading...

Odbornici na današnjem nastavku sjednice Skupštine grada nisu usvojili gradonačelnikov prijedlog rješenja o imenovanju Ritana, koji je i prethodnih 90 dana bio vršilac dužnosti načelnika ovog odjeljenja.

Nakon rasprave 17 odbornika bilo je protiv ovog imenovanja, šest za, a tri su bila uzdržana.

“Kao gradonačelnik imam tu zakonsku obavezu i preuzeću funkciju vođenja Odjeljenja”, rekao je Đaković za skupštinskom govornicom.

Budući da je prvi načelnik ovog odjeljenja Radan Vukadinović smijenjen 7. marta prošle godine, a potom 28. novembra i vršilac dužnosti Tihomir Timarac i to na prijedlog gradonačelnika, Đaković je pojasnio da je tada bila riječ o problemima koji nisu mogli biti riješeni.

“Ovoga puta, riječ je o mladom i stručnom čovjeku, čijim je involviranjem u problematiku pokrenuto mnogo pitanja i kvalitetnih aktivnosti, ali vaša odluka je takva i ja preuzimam staranje o tom odjeljenju do rješenja pitanja u vezi sa imenovanjem načelnika odjeljenja završetkom konkursa”, naglasio je Đaković.

Odbornici su prije ove odluke sa dnevnog reda nakon rasprave skinuli kao nepotpuno pripremljene informaciju o realizaciji Godišnjeg plana održavanja, rehabilitacije i zaštite lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica na području grada za 2018. godinu i godišnji plan održavanja ovih puteva za 2019. godinu.

Izvjestilac o ovim tačkama dnevnog reda bio je upravo Zlatko Ritan, kao vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!