Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Ljubo Glamočić novi direktor “Gas-Resa”

BANJALUKA – Bivši pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva RS i bivši član Regulatorne komisije za energetiku RS Ljubo Glamočić imenovan je za vršioca dužnosti direktora preduzeća “Gas-Res”, koje je u vlasništvu Republike Srpske. Glamočić je na ovoj poziciji zamijenio Slavka Mitrovića.

Glamočić je danas za portal Capital.ba potvrdio da ga je Nadzorni odbor preduzeća “Gas-Res” imenovao za direktora krajem februara, te da je funkciju preuzeo polovinom marta. Kazao je da će uskoro biti raspisan i konkurs za direktora ovog preduzeća u skladu sa zakonskim procedurama.

“Pokušavam nastaviti ispunjenje osnovne obaveze ovog preduzeća, a to je snabdijevanje našeg glavnog potrošača ‘Alumine’ iz Zvornika, od koje zavisi 1.500 radnika koji rade tamo, ali i ostale naše kupce”, kazao je Glamočić koji trenutno i potpredsjednik Područne privredne komore Banjaluka.

Glamočić je rekao i da je zadovoljan poslovanjem “Gas-Resa” u prošloj godini, da je ostvaren pozitivan rezultat te da su sve obaveze na vrijeme izmirene.

Govoreći o najavljenoj gradnji fabrike gasa u Zvorniku, u saradnji sa ruskim partnerima, Glamočić je rekao da su određeni sporazumi u prethodnom periodu potpisani i da je u ponedjeljak bila tehnička ekipa iz Rusije koja se bavila analizom ponuđenih lokacija.

“Očekujemo da će po povratku u Rusiju uraditi analizu i predložiti lokaciju koja bi bila najprihvatljivija. S obzirom na to da se radi o velikoj i zahtjevnoj investiciji potrebno je vrijeme”, rekao je Glamočić.

Riječ je o postrojenju u kojem gas prelazi iz gasnog u tečno stanje. Na taj način se obim gasa smanjuje 600 puta i onda je njegov transport vrlo jeftin. Procijenjena vrijednost investicije iznosi oko 70 miliona evra.

(Capital.ba)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button