Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Startovala 13. Međunarodna trka Beograd-Banjaluka

BEOGRAD – Trinaesta Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka, duga skoro 800 kilometara, startovala je danas u beogradskoj opštini Obrenovac, a prolazak biciklista kroz cilj u Banjaluci očekuje se u nedjelju, 21. aprila.

Trka, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika i premijera Republike Srpske Željke Cvijanović i Radovana Viškovića, startovala je u 11.00 časova ispred Termoelektrane “Tent dva”.

Trka će trajati četiri dana, a podijeljena je u četiri etape: Beograd – Vlasenica (240 kilometara), Vlasenica-Brčko (8160 kilometara), Bijeljina – Teslić (170 kilometara) i Prnjavor-Banjaluka (175 kilometara).

Četvrta etapa, koja će se od Prnjavora voziti preko Dervente, Srpca i Laktaša i biće završena vožnjom šest krugova po Banjaluci.

Učestvuje 176 biciklista iz 30 zemalja svijeta, a među njima i čuveni biciklistički timovi, među kojima ruski “Gasprom”, italijanske “Sanđemini” i “D’amiko” i austrijski “Hrinkof”, kao i prvi put kolumbijski “Bicikletas strongmen”.

Pobjednik će dobiti žutu majicu.

Ova, 13. biciklistička trka, označena je prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga, s obzirom na to da je prošle godine ušla u 50 najboljih trka u svijetu, a poseban značaj ima što je ovogodišnje izdanje kvalifikaciono za Olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u Tokiju.

Trka je privukla veliki broj vrhunskih ekipa koje dolaze da se istovremeno pripremaju i za veliki gran tur “Điro d’ Italija” i “Tur d’ Frans”, a dobila je i ekonomsku i turističku dimenziju.

Organizaciju trke su pomogli Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button