Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Krvavi Uskrs u Prijedoru: Pokušao ubiti suprugu, ranio oca i kćerku, pa usmrtio policajca

BANJALUKA – Protiv Marka Šabića iz Prijedora danas će biti podnesen izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu policijskog službenika Slađenka Tubina i ubistvo u pokušaju na štetu svoje supruge.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović izjavila je Srni da će policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeti izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv M.Š. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu policijskog službenika Slađenka Tubina i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu svoje supruge.

Miljanovićeva je navela da je Staničnom odjeljenju policije (SOP) Ljubija juče u 18.55 časova prijavljeno da je u Gornjoj Ravskoj lice M.Š. nanio ubodne rane u predjelu leđa svom ocu V.Š.

“Na lice mjesta upućen je policijski službenik SOP Ljubija Slađenko Tubin, kojeg je po dolasku pred porodičnu kuću, u njenoj unutrašnjosti osumnjičeni M.Š. ranio pucajući iz lovačke puške. Tom prilikom Tubin je zadobio tjelesne povrede u predjelu gornjeg dijela tijela (abdomena), nakon čega je vozilom Službe hitne pomoći prevezen u Opštu bolnicu Prijedor”, rekla je Miljanovićeva.

Ona je navela da su policijske službenici Policijske uprave Prijedor u 19.25 časova lišili slobode M.Š. i sproveli ga u prostorije Uprave.

“On će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Republičkom tužilaštvu u Banjaluci”, dodala je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, Slađan Tubin preminuo je danas oko 1.00 čas u Opštoj bolnici Prijedor.

“Sve dalje mjere i radnje policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor preduzimaće pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva”, naglasila je ona.

Srna nezvanično saznaje da je porodica Veselka Šabića juče slavila Uskrs, te da je do nesreće došlo tokom prazničnog ručka ispred kuće.

Na ručku su bili supruga i djeca, kćerka i sin, Marka Šabića. Prema sazananjima Srne, Markova supruga je rekla mužu da je narkoman, što je ovoga isprovociralo i on je pokušao da nasrne nožem na nju.

Njegov otac Veselko stao je ispred snahe kako bi je zaštitio, te je sin njega dva puta zbo nožem u grudi. Nakon toga je pobjegao u kupatilo i zaključao se.

Na poziv porodice, došao je policajac Slađenko Tubin sa službenim vozilom, koji je pokušao da razgovara sa Markom Šabićem. Molio ga je da izađe iz kupatila, da razgovaraju i da mirno riješe problem.

On je izašao iz kupatila i pucao na policajca, koji je pokušao da pruži otpor. Nakon što je ranjen, policajac je počeo da bježi, pucajući u pravcu Marka, ali ga nije uspio pogoditi, jer se zateturao, saznaje Srna nezvanično.

Kada su komšije ugledale policajca da je ranjen i da se tetura sakrile su ga, čekajući hitnu pomoć.

U pucnjavi, geler iz Markove puške zagrebao je njegovu kćerku po licu.

Marko Šabić je od ranije poznat policiji zbog počinjenih kriivčnih djela napad na službeno lice i porodično nasilje.  

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button