Banjaluka

Miris Hercegovine u Banjoj Luci: Otvorena Hercegovačka kuća

U Banjoj Luci je danas otvorena Hercegovačka kuća, prodavnica domaćih proizvoda iz Hercegovine, koji su proizvedeni na tradicionalan način. Hercegovačku kuću su otvorili gradonačelnici Banje Luke i Trebinja, Igor Radojičić i Mirko Ćurić.

– Dan grada počinjemo mirisom Hercegovine u Banjoj Luci. Ova kuća je rezultat dogovora gradskih uprava Trebinja i Banje Luke. Potpuno je prirodno da u Banjoj Luci, kao najvećem gradu Srpske, imamo i djelić Hercegovine. Ovo su veoma kvalitetni proizvodi koji su traženi i mnogo šire od naših prostora i vjerujem da će ovo prodajno mjesto biti na zadovoljstvo svih Banjalučana i naših gostiju – rekao je Radojičić i dodao da su projekat otvaranja Hercergovačke kuće realizovali Agrarni fond Trebinja i Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, kazao je da je otvaranje Hercegovačke kuće dobar znak ekonomskog povezivanja dva grada i da samo zajedničkim snagama dva grada mogu da se razvijaju i idu naprijed,

Na policama Hercegovačke kuće, koja se nalazi u Ulici braće Mažar i majke Marije, posjetioci mogu pronaći proizvode iz raznovrsne gastronomske ponude Hercegovine – razne vrste vina, sireva, meda, čajeva, pršuta, slatkog i kiselog programa, kao i  prirodnu kozmetiku, proizvedenu bez vještačkih aditiva i aroma. Svi naši proizvodi su zdravstveno ispitani i deklarisani te imaju odobrenje za upotrebu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

 

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!