Region

Na pravoslavnoj liturgiji prvi put i vukovarski gradonačelnik

VINKOVCI/VUKOVAR – Pravoslavni vjernici tradicionalno su jutros u crkvama u Vukovarsko-sremskoj županiji prisustvovali svetim uskršnjim liturgijama, a u svim hramovima čitana je uskršnja poslanica srpskog patrijarha Irineja, prenosi Hina.

Navodi se da je u vinkovačkom pravoslavnom hramu Silaska Svetog duha liturgiju predvodio protojerej stavrofor Predrag Azap, paroh vinkovački, koji je čestitao vjernicima najveći hrišćanskipraznik tradicionalnim pozdravom “Hristos voskrese, vaistinu voskrese”. Pravoslavnim vjernicima u Vukovarsko-sremskoj županiji uskršnju čestitku uputio je i župan Božo Galić.

“Neka vam svijetlost Hristovog uskrsnuća ojača nadu i vjeru u čovjeka, šireći duh mira, ljubavi i tolerancije”, navodi se u čestitki župana Galića.

“Večernji list” prenosi da je među građanima koji su došli na molitvu u pravoslavnu crkvu Svetoga Nikolaja u Vukovaru, povodom pravoslavnog Uskrsa, danas bio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Navodi se da je s njim u crkvi bio i predsjednik vukovarskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Damir Barna, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, kao i član Gradskog vijeća Vukovara iz redova HDZ-a i hrvatski vetaran srpske nacionalnosti Savo Manojlović.

“Želim prije svega svojim sugrađanima pravoslavne vjere da čestitam Uskrs. Drago mi je da sam zbog toga u pravoslavnoj crkvi. Ovo je po meni jedan ljudski gest kao gradonačelnika ,kao i iskorak u smjeru koji je preko potreban”, rekao je Penava.

On je dodao da je, koliko on zna, ovo po prvi put da je jedan gradonačelnik Vukovara poslije rata 90-ih godina prošlog vijeka bio u pravoslavnoj crkvi.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!