Hronika

Surovo ubio staricu, sud ga poslao na liječenje

ZENICA – Kantonalni sud u Zenici izrekao je prvostepenu presudu Muhamedu Fazliću, koji se tereti da je 14. decembra prošle godine svirepo ubio 77-godišnju Džulaferu Mujkić u njenoj kući u Zavidovićima.

Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da je Fazlić ovaj zločin počinio u stanju neuračunljivosti, pa je u skladu s tim izrečena mjera liječenja u zdravstvenoj ustanovi.

Fazlića se tereti da je 14. decembra prošle godine u 10 sati ujutro krenuo iz svoje kuće u neuračunljivom stanju s namjerom da ubije Mujkić. Ponio je sa sobom nož s crnom drškom te se uputio prema njenoj kući. Pokucao je na ulazna vrata i kada je starica otvorila, bez ikakvog povoda i razloga, iz džepa je izvadio nož i zadao joj ukupno 30 ubodnih rana.

Kako se navodi u presudi, nanio joj je devet rana u predjelu glave, 13 u grudnom košu, sedam u predjelu trbuha, u predjelu desne nadlaktice te rezne rane na stražnjoj strani donjeg dijela lijeve podlaktice i u predjelu baze palca lijeve šake.

“Dok je u ovakvo bespomoćnom stanju trpjela bolove i sve vrijeme proživljavala veliku patnju, pokušavajući dozvati pomoć, od ovako zadobijenih povreda pala je na pod, a kada je vidio da još daje znake života, dok je ležala potrbuške, zadigao joj je glavu vukući je za kosu i snažno nožem presjekao grkljan i lijevu karotidnu arteriju te je na ovako okrutan način usmrtio”, navodi se u presudi Kantonalnog suda u Zenici.

(avaz)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!