Hronika

Surovo ubio staricu, sud ga poslao na liječenje

ZENICA – Kantonalni sud u Zenici izrekao je prvostepenu presudu Muhamedu Fazliću, koji se tereti da je 14. decembra prošle godine svirepo ubio 77-godišnju Džulaferu Mujkić u njenoj kući u Zavidovićima.

Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da je Fazlić ovaj zločin počinio u stanju neuračunljivosti, pa je u skladu s tim izrečena mjera liječenja u zdravstvenoj ustanovi.

Loading...

Fazlića se tereti da je 14. decembra prošle godine u 10 sati ujutro krenuo iz svoje kuće u neuračunljivom stanju s namjerom da ubije Mujkić. Ponio je sa sobom nož s crnom drškom te se uputio prema njenoj kući. Pokucao je na ulazna vrata i kada je starica otvorila, bez ikakvog povoda i razloga, iz džepa je izvadio nož i zadao joj ukupno 30 ubodnih rana.

Kako se navodi u presudi, nanio joj je devet rana u predjelu glave, 13 u grudnom košu, sedam u predjelu trbuha, u predjelu desne nadlaktice te rezne rane na stražnjoj strani donjeg dijela lijeve podlaktice i u predjelu baze palca lijeve šake.

“Dok je u ovakvo bespomoćnom stanju trpjela bolove i sve vrijeme proživljavala veliku patnju, pokušavajući dozvati pomoć, od ovako zadobijenih povreda pala je na pod, a kada je vidio da još daje znake života, dok je ležala potrbuške, zadigao joj je glavu vukući je za kosu i snažno nožem presjekao grkljan i lijevu karotidnu arteriju te je na ovako okrutan način usmrtio”, navodi se u presudi Kantonalnog suda u Zenici.

(avaz)

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!