Privreda

Bevanda: Pronaći nabolje rješenje za raspodjelu PDV-a

BANJALUKA – Ministar finansija i trezora BiH u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da na dnevni red svake sjednice Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH stavlja poravnanje prihoda od PDV-a i prijedloge odluka o privremenim koeficijentima, ali da nema saglasnosti entitetskih ministara.

“Do sada nije bilo nijednog ponuđenog rješenja koje bi dobilo glasove ministara finansija iz Federacije BiH (FBiH) i iz Republike Srpske, jer imaju suprotstavljene stavove. Mogu samo da pozovem na kompromis i traženje najboljeg rješenja”, rekao je Bevanda za “Glas Srpske”.

Loading...

Govoreći o tužbi koju je protiv njega i ministra finansija Federacije BiH Jelke Milićević podnio federalni premijer Fadil Novalić zbog odluke o raspodjeli putarine, Bevanda kaže da je Upravni odbor UIO BiH poslao odgovor Tužilaštvu BiH u kome se navodi da je odluka o raspodjeli prihoda od putarine donesena na zakonit način.

“Pravosuđe neka radi svoj posao, a ja ću svoj. Meni je, za raliku od Novalića, sve jasno”, dodao je Bevanda.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!