Politika

„SRAMOTNA IGRA PREVRTLJIVOG DODIKA JE PROVIDNA“ PDP poručuje da će građanima sve biti jasno uskoro

Prljavi i sramotni napadi na Mladena Ivanića od strane Milorada Dodika i članova njegovog kabineta smišljeno su skretanje pažnje sa dogovora postignutog u Ankari da BiH aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP) – rekla je portparol PDP Anja Petrović.

Ona dodaje da Dodik sada lažno i perfidno optužuje opoziciju, iako su sve dokumente na NATO putu BiH potpisali SNSD zvaničnici.

Loading...

– Uz Dodikov pristanak i odobravanje ministarka odbrane BiH, HDZ Marina Pendeš, će predati Prvi godišnji nacionalni program za NATO, čime se kreće u aktivaciju MAP – rekla je Petrovićeva.

Petrovićeva ističe da će sve biti jasno već naredne sedmice, kada će biti potvrđena izjava Bakira Izetbegovića da je sa partnerima, SNSD i HDZ, pronašao način da se aktivira MAP i formira novi Savjet ministara.

– Budući da MAP ne može aktivirati pismo jednog ministra, nego to može učiniti samo novi Savjet ministara, svi Dodikovi potezi prethodnih dana potvrđuju Izetbegovićevu izjavu. Sramotna igra prevrtljivog Dodika je providna i prozrena – zaključila je Petrovićeva.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!