Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Žene koje redovno dožive orgazam rade ovih pet stvari

Možda vam zvuči kao mit ili legenda o kojoj se govori, ali stvarno postoje žene koje baš svaki put tokom odnosa dožive orgazam. Kako im to polazi za rukom?

Ako prihvatimo da ova informacija može biti istinita, možda savjeti žena koje bez problema doživljavaju orgazme pomognu i vama….

Masturbacija im je važna

Žene koje masturbiraju redovno, postale su stručnjaci za sopstvena tijela i znaju gdje se nalaze “magične tačke” koje ih mogu odvesti do vrhunca, tvrdi Fren Volfiš, dr psihologije i dodaje kako te žene znaju koji je tempo potreban, pritisak, brzina ali i svaki dodir koji vodi do orgazma. One svoje spoznaje o vlastitom tijelu jasno prenose i seksualnom partneru, pa je teško da će vrhunac izostati.

Obraćaju pažnju na klitoris

Većini žena potrebna je stimulaciju klitorisa kako bi doživjele orgazam, a mali broj njih ga doživi penetracijom. Svi znamo gdje se klitoris nalazi, pa ako mu partner pokaže malo ljubavi, orgazam je garantovan.

Znaju važnost predigre

Predigra je možda najvažnija za postizanje orgazma. Ako vam se ne žuri, posvetite predigri barem 20 minuta, uz nježne poljupce po cijelom telu napetost će samo rasti, pa ste na dobrom putu da na kraju priče doživite i orgazam.

Jasno kažu šta žele

Šta vam se sviđa? Šta želite? To su pitanja na koja vaš partner mora da zna odgovor. Ako ste stidljivi, zapamtite da te informacije puno pomažu i njemu jer takva komunikacija među partnerima omogućava opuštenost i lakše fokusiranje na zadovoljavanje partnera. Ukoliko vam se sviđa šta partner radi, to mu i recite.

Ne razmišljaju o orgazmu

Baš kao i ljubav, orgazam se ne traži nego se dogodi. Ukoliko stalno mislite o njemu, velike su šanse da će izostati. Što ste opušteniji, to će vam biti lakše da ga doživite. Pokušajte s vježbama opuštanja koje će vas osloboditi stresa i anksioznosti i dopustiti da više uživate u samom odnosu.

(Ordinacija.hr)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button