Banjaluka

Preminuo Zdravko Ćosić: Sutra komemoracija i sahrana

Zdravko Ćosić, istinska muzička legenda Banje Luke, preminuo je u noći između subote i nedjelje u 69. godini.

Ovog istaknutog banjalučkog kompozitora i muzičkog pedagoga kolege su odmila zvale Ćos. Dugo godina je bio dirigent Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka, a vodio je i Ansambl Zdravka Ćosića, koji je posljednjih godina veoma aktivno radio i koncertima svakog ponedjeljka u vijećnici Banskog dvora uveseljavao poštovaoce dobre tamburaške muzike.

Njegova biografija je izuzetno plodonosna, a važno je istaći da je Ćosić uspio da uveže cijelu bivšu Jugoslaviju tamburom, bio je inicijator mnogih festivala u regionu, član stručnih žirija u zemlji i inostranstvu.

Radio je u RKUD „Pelagić“, bio jedan od osnivača Dječjeg hora „Vrapčići“ i Festivala narodne i starogradske muzike. Njegov značaj u muzici Banje Luke, ali i cijele BiH iz ovih, ali i mnogih drugih razloga ostaje nemjerljiv.

Komemoracija povodom smrti Zdravka Ćosića biće održana sutra, 7. maja, u Banskom dvoru u 11 časova, a sahrana istog dana u 14 časova na Novom groblju na Pobrđu.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!