Hronika

Trebinjcu podvalili maramice u koverti umjesto 10.000 KM

TREBINJE – Trebinjska policija uhapsila je juče dvije osobe, državljanina Makedonije, zbog sumnje da su prevarila jednu osobu iz Trebinja i uzela joj 10.000 maraka, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

V.D. (1945) i A.S. (1959), zbog sumnje da su 30. aprila počinili krivično djelo “Prevara”, predata su Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

Loading...

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje, radi se o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je koristila lažna identifikaciona dokumenta.

“Policijski službenici su identifikovali gore pomenuta lica, a prema prikupljenim informacijama, došlo se do saznanja da se navedena lica duži vremenski period bave izvršenjem krivičnih djela prevara, na području zemalja bivše Jugoslavije, kao i zemalja Evropske Unije. Na ovaj način, lica su pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više desetina hiljada konvertibilnih maraka”, saopšteno je iz PU Trebinje.

Kako nezvanično saznaje portal “Direkt”, V.D i A.S. su se jednoj osobi iz Trebinja predstavili kao predstavnici telekomunikacione kompanije i ponudili joj da bude njihov zastupnik u Trebinju, za šta joj je navodno potrebno 10.000 maraka.

Da bi ugovorili posao, bilo je potrebno da oštećeni dokaže da ima 10.000 maraka u kešu. Nakon što je oštećeni u koverti kao dokaz priložio 10.000 maraka, V.D. i A. S. su zamijenili koverte, pri čemu su uzeli onu s novcem, a oštećenom ostavili kovertu sa papirnim maramicama.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!