Banjaluka

Radijatori u Banjaluci ponovo topli

BANJALUKA – Eko toplane Banjaluka jutros su ponovo počele sa isporukom toplotne energije, nakon što je u petak zajedno sa Gradom Banjaluka donesena odluka o prekidanju započetog remonta i pripremi sistema za ponovnu isporuku toplotne energije.

Iako su ispunjeni uslovi za zvanični završetak sezone grijanja, a isporuka toplotne energije obustavljena krajem prošlog mjeseca, imajući u vidu činjenicu da Eko toplane griju veliki broj škola, vrtića, javnih ustanova, ali i preko 20.000 stambenih i poslovnih prostora u najvećem gradu Republike Srpske, zbog najavljenog talasa zahlađenja i niskih temperatura koje nas očekuju tokom ove sedmice, u komunikaciji sa korisnicima i gradskim vlastima odlučeno je da se prekine započeti remont i ponovo krene sa isporukom toplotne energije, navodi se u saopštenju Eko toplane.

Loading...

Isporuka toplotne energije vrši se fazno po dijelovima grada i objektima, onako kako to tehničke mogućnosti dozvoljavaju.

“Tokom protekla tri dana, dvadesetčetvoročasovnim angažmanom svih ljudskih i tehničkih resursa Eko toplana, nakon prekida započetog remonta, uspjeli smo u kratkom roku obaviti veoma obiman i zahtjevan posao, pripremiti sistem daljinskog grijanja za isporuku energije i započeti ponovni proces proizvodnje i isporuke toplotne energije”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da su nakon završetka sezone već započeli sa mašinskim i elektro radovima na distributivnom sistemu, odnosno započeli sa pripremama za narednu sezonu, zatvoreni su bili svi ventili i konzervirani kotlovi, a u petak su svi ti radovi obustavljeni i počeli su pripremu sistema za ponovno puštanje u pogon, koja je potpuno ista kao i priprema za novu grijnu sezonu.

Iz Eko toplane još jednom apeluju na korisnike koji su samoinicijativno započeli radove na unutrašnjim instalacijama, da ih odmah obustave i vrate instalacije u funkcionalno stanje, kako ne bi došlo do curenja vode, odnosno poplava u stambenim ili poslovnim prostorima.

“Imajući u vidu da ponovno pokretanje sistema za isporuku toplotne energije nakon završetka sezone predstavlja veoma zahtjevan i obiman posao, korisnike molimo za razumijevanje. Sve potrebne informacije mogu se dobiti putem besplatne info linije 0800 502 12, a korisnici nam mogu pisati i na [email protected], odnosno informisati se u Korisničkom servisu u Bulevaru vojvode Živojina Mišića 32 ili posjetiti naš web site www.ekotoplanebanjaluka.com., navodi se u saoštenju.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!