Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

“Vode Srpske”: Puna pripravnost i sprovođenje mjera odbrane od poplava

BIJELJINA – Stručne službe Javne ustanove “Vode Srpske” u punoj su pripravnosti na cijeloj teritoriji Republike Srpske i preduzimaju sve neophodne mjere odbrane od poplava u okviru svojih nadležnosti i u koordinaciji sa štabovima civilne zaštite i lokalnih zajednica.

U saopštenju iz “Voda Srpske” navodi se da su odgovorili na sve zahtjeve Civilne zaštite i lokalnih zajednica za obezbjeđenje džakova sa pijeskom i mehanizacije, te kadrovske i tehničke podrške za odbranu od poplava, te da su u stalnoj su komunikaciji sa ostalim nadležnim institucijama Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Direktor “Voda Srpske” Miroslav Milovanović jutros je posjetio kritične tačke na području Prijedora, te se uvjerio kako teče sanacija obodnog kanala u Kozarskoj Dubici.

“Potporni zid u dužini od 465 metara pored rijeke Sane u Prijedoru, koji je izgrađen u okviru projekta hitnih mjera zaštite od poplava u Republici Srpskoj, u potpunosti je funkcionalan, zahvaljujući čemu je spriječeno izlivanje rijeke Sane prema prijedorskom naselju Tukovi”, navodi se u saopštenju.

Iz “Voda Srpske” ističu da se u popodnevnim časovima na području Banjaluke očekuje još jedan talas povećanja vodostaja Vrbasa, nakon čega slijedi opadanje.

Mjere vanredne odbrane od poplava proglašene su juče u poplavnim područjima Dubička ravan i srednja Posavina.

U poplavnim područjima Semberija-Posavina, Lijevče polje i Srbično-nožička ravan vodostaji rijeka još su ispod kota redovne odbrane od poplava.

Na području više opština i gradova u Republici Srpskoj juče je naglo porastao vodostaj bujičnih vodotokova i rijeka, zbog čega su stručne službe “Voda Srpske” u punoj pripravnosti.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button