Banjaluka

Prevelika buka piše kazne od 1. juna

BANJALUKA – Svi koji budu prekršili odredbe Odluke o buci i na javnim manifestacijama proizvodili buku glasniju od predviđene od 1. juna ove godine će biti i kažnjeni.

U Odjeljenju za komunalnu policiju Banjaluka su rekli da su dosad uputili nekoliko upozorenja zbog prevelike buke, ali da će od početka juna početi s kažnjavanjem.

Loading...

Novom odlukom, koja je usvojena na sjednici Skupštine grada krajem prošle godine, bilo je propisano da će od 1. marta ove godine biti kažnjavani svi koji prekrše odredbe ove odluke, ali je zbog odgađanja novogodišnjih koncerata taj datum pomjeren do 1. juna.

Ova odluka utvrđuje preporučene emisijske nivoe buke na otvorenim lokacijama održavanja javnih manifestacija, neposredno ispred koncertne bine na udaljenosti od 30 metara.

Tako je na Trgu Krajine dozvoljen nivo buke od 67 decibela, na Kastelu je dozvoljeno 74, a u parku “Mladen Stojanović” oko 80 decibela.

“U JU Studentski centar ‘Nikola Tesla’ nivo buke u koncertnoj sali jedan može biti 83 decibela, a na bini dva je 72. Na ‘Aquani’ je predviđeno da nivo buke bude najviše 70 decibela, na Banj brdu kod Spomenika palim borcima dozvoljena su 83”, stoji u navedenoj odluci.

Takođe, u bivšoj fabrici “Incel” dozvoljeno je 77 decibela, na stadionu FK Borac 67, u parku u Trapistima 86, a na lokaciji ispred zgrade RTRS dozvoljeno je 75 decibela.

Za sve one koji probiju dozvoljene decibele uslijediće novčane kazne, i to za organizatoru, pravnom licu od 1.000 do 10.000 KM.

“Odgovorno lice u pravnom licu biće kažnjeno novčanom kaznom od 300 do 1.800 KM, dok će preduzetnik koji prekrši dozvoljene emisije buke biti kažnjen novčanom kaznom od 500 do 1.500 KM”, navedeno je u Odluci o buci.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!