Politika

Čubrilović i Jelinčić: Jačati zajedničke vrijednosti Srba i Slovenaca

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i poslanik u Državnom saboru Slovenije Zmago Jelinčić istakli su danas tokom razgovora u Banjaluci da postoje veoma dobri odnosi između Srba i Slovenaca, i u Sloveniji i u Srpskoj i Srbiji, te da je potrebno unapređivati kulturnu saradnju i jačati zajedničke vrijednosti.

Čubrilović i Jelinčić razgovarali su o mogućnostima unapređenja saradnje između institucija Republike Srpske i Slovenije, a posebno o jačanju privredne, ekonomske i kulturne saradnje, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Loading...

Sagovornici su se saglasili da su srpski i slovenački narod, kao dio šire slovenske zajednice, tokom svoje istorije, imali veoma dobru saradnju i na sličan način su vodili borbu za očuvanje svog nacionalnog identiteta, svoje kulture, jezika i običaja.

Čubrilović i Jelinčić razgovarali su i o predstojećim izborima za Evropski parlament i važnosti da svaku nacionalnu zajednicu zastupaju njeni autentični predstavnici, kako bi mogli adekvatno da reprezentuju i izražavaju interese svog naroda, navodi se u saopštenju.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!