Magazin

Navike koja poboljšavaju metabolizam i daju više energije

​Ljeto je tu, a vi još niste ni jednom obukli odeću za vežbanje, ali vam i ne polazi za rukom, zbog umora koji osjećate.

U ovom periodu godine to je normalno, a sve je posljedica toksina koji su se nakupili u organizmu tokom vremena. Ukoliko želite da se konačno fizički aktivirate, povratite snagu i staru liniju, počnite od detoksikacije organizma.

Loading...

Prema ovim simptomima ćete prepoznati da je došao red na detoks.

Stalno ste umorni

Stalan umor može biti simptom i većeg problema, koji se odnosi na rad nadbubrežne žlijezde. Do tog poremećaja dolazi kad mozak i nadbubrežne žlijezde nemaju dobru komunikaciju zbog povišenog nivoa kortizola, do kojeg dolazi zbog nakupljenih toksina, upala i disbalansa crevne flore.

Imate probleme sa probavom

Ovo je jedan od očiglednih znakova da je organizmu potreban detoks. Zatvor, dijareja, nadutost i gasovi nisu samo neprijatni, nego su i jasan znak da se ne hranite kako bi trebalo i da crevima treba resetovanje.

Stalno vam se traži slatko

Ishrana koja obiluje šećerom i prerađenom hranom čini da se organizam ponaša kao da je na vožnji rolerkosterom, jer naglo podiže i spušta šećer u krvi i utiče na hormon leptin. To rezultira time da ljudi posežu za nezdravom hranom. Nakon detoksa organizam će se oporaviti.

Koža izgleda beživotno

Masna koža i ispucali kapilari su posljedice toksina koji sprečavaju prolazak nutrijenata kroz epiderm kože čime dolazi do začepljenja pora na najvećem organu na našem tijelu. Najbolje da promijenite stanje je da se fizički aktivirate ili da odlazite redovno na masažu i piling dok se stanje ne popravi.

A evo i šta treba da uradite da dovedete vaše ogranizam u normalno stanje:

Pijte vodu i čaj

Na ovaj način se tijelo hidrira, ali i ispira iznutra. Voda koja je unete nosi sa sobom sve toksine koji su se nakupili u tijelu. Slobodno možete dodati i malo limunovog soka.

Ishrana

U ovo periodu strogo izbjegavajte konzerviranu i industrijsku hranu. Veoma je bitno da sve jedete svježe, a smanjite i unos hljeba.

San je najbitniji

Od svih ovih stavki, dobar i kvalitetan san je najbitniji jer na taj način ojačavate organizam i imunitet. Kako biste poboljšali san, počnite da se bavite fizičkom aktivnošću.

Blago preznojavanje

Da bi efekat detoksikacije bio bolji, obavezno započnite da upražnjavate neku fizičku aktivnost. Trčanje, plivanje ili bilo koja vrsta kardio treninga će preporoditi organizam i izvući ga iz stanja letargije u koji ste zapali.

Dakle, sve što vam je potrebno za uspješan detoks je odluka i udobne patike.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!