Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Škoro kandidat za predsjednika Hrvatske?

ZAGREB – Rezultati sinoćnjeg HRejtinga o popularnosti predsjedničkih kandidata u hrvatskoj iznjedrili su jedno novo ime koje je odmah u javnosti izazvalo veliko zanimanje.

Miroslav Škoro, poznati muzičar, prvi se put pojavio u ispitivanjima javnog mijenja i odmah dobio 9,4% podrške, što ga je svrstalo na visoko treće mjesto, iza predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

Miroslav Škoro za HRT je potvrdio da, nakon ovakvih rezultata HRejtinga, razmatra mogućnost kandidature na predsjedničkim izborima.

“Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjuče za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač!?”, tako o predsjedničkoj kandidaturi misli Škoro te dodaje:

“Narod nešto traži, traži neku alternativu, traži neku opciju, a s obzirom na to da sam ja cijeli život pisao pjesme koje su vrlo povezane s tim narodom i s tom stvarnošću u kojoj živimo, pa ako narod nešto poručuje onda o tome treba razmisliti ozbiljno.”

Ozbiljno razmišljaju, i to baš o Škori – politički analitičari.

“Ja bih vas željela podsjetiti da je riječ o čovjeku koji ima doktorat nauka koji ima znanje jezika i što je jako bitno za tu funkciju, kaže Smiljana Lajnert Novosel s Fakulteta političkih znanosti.

“Mi moramo u Škorin životopis ugraditi činjenicu da je već bio u politici. I to ne marginalno. Bio je zastupnik”, smatra politički analitičar Ivica Relković.

HDZ-ov poslanik koji bi sad toj stranci mogao biti najveća prijetnja.

“Čini se da bi on oteo glasove upravo KGK, jer je to zapravo slično biračko tijelo, odnosno biračko tijelo na koje ona računa ako se odluči za drugi mandat”, dodaje Lajnert Novosel.

“Ali to ne znači da on nema prostora za uzimanje nekog drugog biračkog tijela, jer se u Hrvatskoj mnogo toga pomiješalo. Kolinda uzima čak i dio SDP-ovih, Milanović uzima dio HDZ-ovih, zašto ne bi i Škoro uzeo dio centra, dodaje Relković.

(HRT)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button