Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Banjaluka bez slobodnog kreveta

“Nema više smještaja u Banjaluci, jer imate ‘Ćevap fest’, pa nemamo smještaja. Pa, ja moram sa ženom da spavam u kolima a to nikad nisam želio,” kaže Andrej iz Celja.

Ove riječi Slovenca koji je za vikend došao u Banjaluku – dovoljno govore o tome koliko se turista ovih dana sjatilo u najveći grad Srpske. Andrej i veselo društvo iz Celja pronašli smo ispred dvorane Borik. Kažu, došli su jer im se djeca takmiče na Balkanskom prvenstvu u karateu, ali će sigurno da provjere šta Banjaluka ima da ponudi.

“Ići ćemo malo u kafane, nešto dobro da pojedemo, popijemo, uživamo. To je naš nacionalni sport u Sloveniji,” objašnjava Andrej.

Banjaluka je ovih dana prepuna turista – i nudi svakome ponešto. Za sladokusce je tu Ćevap fest, za ljubitelje biljaka festival cvijeća, a večeras počinje tradicionalni Teatar fest “Petar Kočić”. Na Ćevap festu sreli smo Ninu iz Los Anđelesa, čija je porodica porijeklom iz Banjaluke. Kaže da ne jede meso, ali da je morala da dođe, jer je čula da je na Ćevap festu odlična atmosfera. 

“Čula sam već za ćevape, i čula sam da su vrlo dobri. Ovo je moj prvi dan ovdje, trenutno šetamo po gradu. Lijepo je. Baš mi se dopada,” rekla je Nina.

Turistička sezona u najvećem gradu Srpske se zahuktala. Neki koji su sinoć do kasno plesali i pjevali na koncertu Zdravka Čolića odlučili su da i dan poslije koncerta provedu u gradu. Svi pričaju da je koncert bio odličan. U to, nema sumnje. 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button