Nauka i tehnologija

Motorola predstavila Moto Z4

Kompanija Motorola je zvanično predstavila Moto Z4, koji je nasljednik prošlogodišnjeg modela Mozo Z3.

Odmah na početku treba reći da je Motorola u suštini pripremila poboljšanju verziju modela iz prošle godine, kao i da je zadržala strategiju modularnih Moto Mod dodataka.

Loading...

Dizajn modela Moto Z3 i Moto Z4 je gotovo identičan, naprijed i nazad je staklo, a tu su i POGO konektori nazad namijenjeni Mods dodacima. Motorola je smanjila ivice, ali se na OLED ekranu formata 19:9 nalazi zub u obliku kali u koji je smještena prednja kamera.

Za razliku od modela Moto Z3 koji je imao bateriju od 3.000 mAh, novi Moto Z4 koristi veću bateriju od 3.600 mAh zbog čega je smartphone malo deblji. Baterija bi trebala trajati dva dana s jednim punjenjem, ali je u to pomalo teško povjerovati. Uređaj posjeduje 3,5 mm utor za slušalice, što je pozitivna stvar, kao i senzor za otisak prsta integrisan u ekran.

Što se specifikacija tiče, Moto Z4 je dobio Snapdragon 675 procesor, 4 GB RAM-a, 128 GB interne memorije proširive pomoću microSD kartice, jednu stražnju kameru od 48 megapiksela koja pravi fotografije od 12 megapiskela kombinujući četiri piksela u jedan veći piksel. Tu je i Night Mode koji osvjetli tamnije fotografije. Umjesto prednje kamere od 8 megapiksela na modelu Moto Z3, novi Moto Z4 ima selfi kameru od 25 megapiksela.

Što se tiče Moto Mods dodataka, zasad nema novih, nego će Moto Z4 biti kompatibilan s postojećim. Smartphone će koristiti Androdi 9 Pie, a koštat će 500 dolara kada počne prodaja 6. juna.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!