Privreda

Nije ugrožen uvoz srpskog mesa na rusko tržište

Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić izjavio je da nije ugrožen uvoz srpskog mesa na rusko ili tržište Evroazijske unije.

Loading...

Nakon što je Rusija privremeno zabranila uvoz mesa za četiri kompanije iz Srbije, Ljajić je objasnio kako je izvršena kontrola u šest kompanija, a u četiri su otkrivene nepravilnosti, te su dati rokovi da se one isprave.

“Vidjećemo za 10 dana da li će ih ukloniti. Ima tu i banalnih nepravilnosti, ali to su njihovi standardi”, rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije.

Kada je riječ o taksama koje je Priština uvela za robu iz centralne Srbije, Ljajić kaže da se prije može očekivati da budu pooštrene nego da se ukinu.

On je naveo da bi poslije 1. jula i Samita lidera Zapadnog Balkana u Parizu trebalo da bude izvjesnije da li se može očekivati nekakav prijedlog za kompromis Beograda i Prištine i da li neko može da utiče na prištinske vlasti.

“Optimizam se zasniva samo na očekivanjima da će međunarodna zajednica konačno izvršiti pritisak na Prištinu, jer lopta nije u našem dvorištu”, istakao je Ljajić.  

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!