Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Tri rješenja za raskrsnicu smrti u banjalučkom naselju Ramići

BANJALUKA – Grad Banjaluka “Putevima Republike Srpske” dostavio je idejno rješenje rekonstrukcije raskrsnice u naselju Ramići, gdje se ukrštaju magistralni put Banjaluka – Prijedor i lokalni Zalužani – Dragočaj.

U pitanju je raskrsnica na kojoj su se u proteklih nešto više od osam godina ugasila dva života, a idejno rješenje za njenu rekonstrukciju, kako nam je potvrđeno, ima tri varijante.

“Stručni tim ‘Puteva Republike Srpske’ razmatra sve tri varijante, te će u narednim danima dostaviti mišljenje koje od tri ponuđene varijante smatra najboljim rješenjem za raskrsnicu u naselju Ramići”, rekli su za “Nezavisne” iz “Puteva Republike Srpske”.

Nakon što “Putevi” dostave gradu Banjaluka izjašnjenje o najboljoj i najpovoljnijoj varijanti, slijedi dalja izrada plansko-projektne dokumentacije, koja je u nadležnosti grada. I ne samo to.

“Grad Banjaluka treba da pristupi izraditi urbanističko-tehničkih uslova te da za njih dobije lokacijske ulove, nakon čega slijedi izrada glavnog projekta. Za izvođenje radova je neophodno dobiti građevinsku dozvolu”, pojašnjeno je iz “Puteva Republike Srpske”.

Nadležni su se, podsjetimo, još ranije složili da bi trajno rješenje za ovu raskrsnicu trebalo da bude postavljanje semafora.

“Prijedlog je da se postave semafori, koriguju ugibališta i geometrija pristupnog puta. Grad će uraditi projekat i predati ga ‘Putevima Republike Srpske’, koji će ga realizovati i riješiti problem ove raskrsnice”, rekao je ranije Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

I Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora “Puteva Srpske”, potvrdio je ranije da su predstavnici tog preduzeća i grada Banjaluka postigli dogovor o rekonstrukciji i postavljanju semafora na raskrsnici u naselju Ramići, čime bi trebalo da bude riješen višegodišnji problem na ovom dijelu magistralnog puta Banjaluka – Prijedor.

“U razgovoru sa saradnicima došli smo do zaključka da je postavljanje semafora jedino moguće rješenje u ovom trenutku. S takvim prijedlogom smo i otišli na razgovore s ljudima iz grada Banjaluka. Najvažnije je da je naš prijedlog prihvaćen”, naveo je tada Nešić, ocjenjujući da bi na ovaj način bila povećana bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button