Politika

Milovan Bjelica: Vrijeme je da na čelo SDS-a dođe Milan Miličević

SOKOLAC – Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milovan Bjelica smatra da su predstojeći unutarstranački izbori možda i najvažniji u istoriji stranke i da je vrijeme da na njeno čelo dođe Milan Miličević.

Bjelica je ocijenio da je aktuelni predsjednik SDS-a Vukota Govedarica imao svoju šansu koju nije iskoristio.

On je naveo da Govedarici uopšte nije važno što nema podršku članstva i funkcionera stranke da ostane na njenom čelu.

“Ovi unutarstranački izbori su važni, možda i najvažniji u istoriji stranke. Potrebno je dosta rada na konsolidaciji i sređivanju svih struktura”, ocijenio je Bjelica u izjavi za Alternativnu zajednicu.

On smatra da bi svi članovi Skupštine SDS trebalo dobro da razmisle koga vide kao osobu koja ima znanje i snagu da stranku vrati na pobjednički kolosijek, dok je za njega taj čovjek Milan Miličević i volio bi, kaže, da to uvidi većina članova i da mu glas.

Bjelica smatra nerealnim da za predsjednika stranke bude jedan kandidat, jer jednoumlja ne treba da ga bude, a izbori su izbori samo onda kada ljudi imaju priliku da se opredijele između dva ili više pogleda na neku politiku.

On je naglasio da će predstojeća Skupština SDS-a biti održana bez učešća delegata iz Doboja, gdje je nekada bio čvrst odbor stranke, a sada tamo nisu održani izbori za gradski odbor i ima veliki broj problema.

Bjelica je pomenuo i da njega i još neke funkcionere nakon opštih izbora često optužuju za izdaju i da zamjenom teza pokušavaju da vode unutarstranačku borbu, a njega diskredituju.

“To su takve gluposti i takva nemoć iz koje se rađa patološka potreba da se održava neka tenzija i da se mržnja usmjerava na svakoga ko razgovara ili sarađuje sa vlastima u Republici Srpskoj”, rekao je Bjelica.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!