Banjaluka

“Banja Luka se gradi”: U funkciji nova kružna raskrsnica na Laušu

U okviru velikog investicionog ciklusa “Banja Luka se gradi”, večeras je svečano puštena u funkciju nova kružna raskrsnica u naselju Lauš, na ukrštanju ulica Jovana Raškovića i Karađorđeve.

Gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da je za manje od sedam dana otvoren novi most i večeras nova kružna raskrsnica.

-Ovo je osma kružna raskrsnica za dvije godine mandata, koje su značajno olakšale i ubrzale saobraćaj u Banjoj Luci u kojoj je svake godine sve više vozila. Radi se o jednoj od najfrekventnijih raskrsnica na ukrštanju ulica koje vode ka Kliničkom centru, gdje je frekvencija pojačana preseljenjem hirurgije i ovamo na Karađorđevu na koju se slijeva čitav Lauš i dalje prema Bronzanom majdanu – rekao je Radojičić, navodeći i podatak da svaka tri minuta ovuda prođe i autobus javnog prevoza.

Prema njegovim riječima, nova kružna raskrsnica će značajno olakšati odvijanje saobraćaja kroz ovaj dio grada.

On je naveo da su na Laušu u toku značajni projekti, poput gradnje novog objekta za dvije mjesne zajednice i Policijsku stanicu.

-Planiramo i rekonstrukciju kompletne saobraćajnice u Ulici Momčila Popovića koja će povezati ovu kružnu raskrsnicu sa zapadnim tranzitom. Vjerujem da ćemo do septembra imati i izvođača za novu poprečnu saobraćajnicu koja će da spoji Karađorđevu sa Ulicom Jovana Raškovića preko “Ekonomije”, što će biti još veće rasterećenje saobraćaja kroz Lauš i Paprikovac – istakao je Radojičić.

Kada je riječ o gradnji novi kružnih tokova, on je rekao da je plan gradske administracije da se uradi najmanje pet raskrsnica, od kojih tri u saradnji sa “Putevima RS”.

-Dakle, cilj je da velikim kapitalnim projektima olakšamo život našim građanima – zaključio je prvi čovjek grada.

Direktor preduzeća “Putevi RS” Nenad Nešić istakao je da su radovi vrijedni 650.000 KM i da ih je preduzeće “Kozaraputevi” završilo nekoliko dana prije predviđenog roka.

-Dalje nastavljamo sa Gradom saradnju na izgradnju tri nove kružne raskrsnice na području Banje Luke – zaključio je Nešić.

Ministar saobraćaja i veza u Vladi RS Neđo Trninić kazao je da je nova moderna kružna raskrsnica na Laušu izgrađena u cilju rasterećenja saobraćaja u gradu.

– Banja Luka sa ovakvim i drugim infrastrukturnim projektima koji se realizuju u gradu, dobija fizionomiju jednog velikog grada odnosno ono što treba da ima jedan glavni grad. Ova saobraćajnica vodi ka Bronzanom majdanu gdje smo takođe radili saobraćajnicu i planiramo dalje ulaganje na tom prostoru – naveo je Trninić.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!