Društvo

Institut za javno zdravstvo još nije dobio nalog za analizu na području “Incela”

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske još nije dobio nalog za analizu u slučaju zagađenja piralenom na području poslovne zone “Incel”, rekao je danas u Banjaluci vršilac dužnosti direktora Instituta Branislav Zeljković.

Zeljković je istakao da, u skladu sa zakonskim okvirom i poslovima koji obavlja inspekcija, Institut vrši nadzor i analize samo onoga što inspektori nalože. 

Loading...

“Onog trenutka kada ga /nalog/ dobijemo, pristupićemo analizi. Institut kao republička javno zdravstvena ustanova preduzima sve moguće korake u svemu onome što podrazumjeva zaštitu javnog zdravlja stanovništva. U ovom trenutku radimo sve što je u našoj mogućnosti”, rekao je Zeljaković novinarima. 

Na pitanje kako bi zagađenje piralenom moglo uticati na zdravlje stanovništva, Zeljković je rekao da uticaj piralena na životnu sredinu zavisi od koncentracije i sredine u kojoj se nalazi. 

“Kao jedan od zagađivača ima uticaj na životnu sredinu i zdravlje stanovništva, što zavisi od koncentracije i procenta”, naveo je Zeljković. 

U Poslovnoj zoni “Incel” 9. marta izbio je požar kada je planulo otrovno ulje piralen koje je, tvrde stručnjaci, nerazgradivo i štetno.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!