Društvo

Sindikat obrazovanja, nauke i kulture RS traži povećanje plata

BANJALUKA – Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske traži povećanje plata za sve zaposlene, a posebno kategorije radnika koji nisu dobili nikakvo povećanje od početka godine.

Saopštio je to predsjednik ovog sindikata Dragan Gnjatić na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS objasnivši da su u pitanju nekvalifikovani, polukvalifikovani i radnici sa srednjom stručnom spremom.  Za procenat povećanja plate nemju posebne zahtjeve, ali smatraju da bi sve ispod pet ili šest odsto bilo iluzorno. 

Loading...

“Insistiramo na izjednačavanju platnih koeficijenata za zaposlene u obrazovanju, nauci i kulturi RS sa koeficijentima ostalih korisnika budžeta RS-a. Tražimo i da mogući tehnološki višak, ako se desi u obrazovanju, nauci i kulturi poslodavac, odnosno nadležna ministarstva rješe na korektan i kvalitetan način, da svi radnici budu zbrinuti odnosno da poslodavac nađe posao za sve radnike”, rekao je Gnjatić. 

Dodao je i da je na današnjoj sjednici zaključeno da je potrebno u narednom razumnom roku, prije isteka posebnog kolektivnog ugovora budu doneseni posebni kolektivni ugovore koji treba da budu potpisani sa Ministarstvom prosvjete i kulture i Ministarstvom naučnotehnološkog razvoja, visokog obrazovanja i informaciono društvo.

On je istakao i da sindikalci očekuju da o ovim pitanjima počnu pregovore sljedeće sedmice sa predstavnicima ministarstava. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!