Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Banja Luka obilježava Svjetski dan muzike: Koncerti po cijelom gradu

U okviru obilježavanja Svjetskog dana muzike, sutra, 21. juna, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci planira brojne aktivnosti na više lokacija u gradu, među kojima, i koncert u atrijumu Gradske uprave.

Ujedno, ovim koncertom u atrijumu, koji počinje u 11 časova, biće ozvaničen početak ovogodišnjeg kulturno-umjetničkog projekta Gradske uprave pod nazivom „Kultura u prolazu“.

Kako su naveli iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku – namjera im je da u okviru ovog projekta svakog drugog četvrtka u mjesecu, od 11 časova, realizuju određene kulturne sadržaje sa različitim izvođačima u trajanju od jednog časa.

-Takođe, u istom prostoru mijenjaće se različite izložbe studenata akademije, slikarske, foto izložbe uz mogućnost učešća književnika i glumaca. Na taj način kulturu činimo dostupnom građanima – zaključili su iz resornog odjeljenja.

Kada je riječ o obilježavanju Svjetskog dana muzike, osim Akademije umjetnosti, u sutrašnjem programu će učestvovati i Policijski orkestar MUP-a RS, učenici muzičke škole „Vlado Milošević“, predstavnici Konfucijevog instituta, ANIP „Veselin Masleša“, mješoviti hor „Kastratonika“, Gradski tamburaški orkestar i plesni studio „Point“.

Svi muzički programi su besplatni.

Inače, Svjetski dan muzike počeo je da se proslavlja 1982. godine, na inicijativu francuskog ministarstva kulture i već punih 37 godina proslavlja se u više od 100 zemalja svijeta. Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci  2010. godine zvanično je „upisala“ Banju Luku u jedan od 400 gradova u svijetu koji obilježavaju ovaj dan.

Ovogodišnji program su planirali na više lokacija u gradu, i to: u ul. Veselina Masleše (Gospodskoj ulici), atrijumu zgrade Gradske uprave, Akademiji nauka i umjetnosti RS, zgradi Vlade RS, prostorijama humanitarnog udruženja ,,Duga“, vrtićima „Nataša“ i ,,Kockica“, aleji u Kampusu Univerziteta u Banjoj Luci i prostorijama Akademije umjetnosti, a satnice koncerata pogledajte u nastavku…

Program manifestacije:

10.00- vrtić „Nataša“

10.00- vrtić „Kockica“

10.00– prostorije Humanitarnog udruženja žena „Duga”

10.30– svečano otvaranje Svjetskog dana muzike 2019.godine, kamerna sala Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci

11.00– atrijum u zgradi Gradske uprave Grada Banja Luka

12.00– zgrada Vlade Republike Srpske

12.00– Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske

19.00-ulica Veselina Masleše (Gospodska ulica) ispred zgrade Gradske uprave u parku kod spomenika banu Milosavljeviću.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button