Politika

Višković: MUP Srpske može da iskontroliše situaciju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da pitanjem migratske krize treba da se bave nadležne institucije na niovu BiH, ali da je siguran da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske moći da iskontroliše situaciju ako se migranti opredijele za neki od graničnih prelaza u Republici Srpskoj.

“Ovim pitanjem treba da se bave nadležne institucije na niovu BiH, prije svega Savjet ministara i Ministarstvo bezbjednosti, ali oni to ne čine”, rekao je Višković za Euroblic.

Loading...

On je napomenuo da je migrantska kriza i jedan od razloga za formiranje rezervnog sastava policije Republike Srpske, te da ne razumije reakciju koju je izazvala najava o tome.

“Mi nemamo ništa protiv toga da se i u Federaciji napravi isto. Oni imaju duplo više redovnih pripadnika policije, što znači da će imati više od 2.000 pripadnika rezervnog sastava. Kada bismo mi iz Srpske gledali na to na način kako to gledaju političari iz FBiH, onda bismo mi imali više razloga da se zabrinemo”, naglasio je Višković.

Višković je objasnio da su se za formiranje rezervnog sastava policije vodili i ekonomskom stranom, te naveo primjer kako bi Srpsku debelo koštalo to da se Granična policija BiH ojača sa 1.000 novih pripadnika, sa čim se ne slaže.

“Pripadnike rezervnog sastava policije plaćamo samo onda kada se angažuju… S druge strane, službenike koje bi primili u Graničnu policiju BiH morali bi plaćati svih 12 mjeseci sa svim benefitima, od toplog obroka, odvojenog života, duplo većih plata i sličn. Nismo za to”, objasnio je premijer Srpske.

On je naveo da su elementarne nepogode drugi razlog za formiranje rezervnog sastava policije da bi se u takvim situacijama imali određen broj ljudi koje bi mogli brzo angažovati.
 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!