Društvo

Ne postoji sukob sa MUP-om

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopštilo je danas da ne postoji nikakav sukob ove institucije i policije Republike Srpske u vezi predmeta nestalog Bojana Koprene, kako je objavljeno u medijima.

Saopštenje Tužilaštva, koje potpisuje glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir, prenosimo u potpunosti:

Loading...

“U posljednje vrijeme u skoro svim štampanim, elektronskim medijima i na internet portalim, su objavljeni detalji iz predmeta nestalog Bojana Koprene, u kojima se između ostalog navodi “MUP Republike Srtpske i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka su već duže vrijeme u ratu” ili “zaoštravaju se odnosi banjalučkog tužilaštva i MUP-a Republike Srpske”, itd.

Radi objektivnog informisanja javnosti obavještavamo građane Republike Srpske i BiH, da Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije u nikakvom sukobu sa policijom Republike Srpske i da su to slobodne interpretacije novinara ili nekih rukovodilaca MUP-a Republike Srpske, koji su se oglašavali u medijima, povodom ovog predmeta.

Tužilaštvo još jednom naglašava da se u svom radu pridržava Ustava i Zakona i da sve svoje odluke donosi doslovno primjenjujući Krivični zakon(ik) i Zakon o krivičnom postupku Republike Srpske.

Međutim, ni građani, ni pripadnici MUP-a Republike Srpske nisu nikada komentarisali odluke tužilaštva na televiziji i radiju, u novinama ili portalima a naročito nisu sebi dozvoljavali da vrše analizu prikupljenih dokaza, da iznose svoje mišljenje o njima i da na kraju saopštavaju da je odluka tužilaštva nezakonita i slično.

Ovakav neprofesionalan odnos pojedinih policijskih službenika MUP-a Republike Srpske prema jednoj, nadasve, ispravnoj i zakonitoj odluci tužioca, može da stvori utisak kod građana da se policija i tužilaštvo sukobljavaju, a što naprosto nije tačno.

Molimo, kako građane Republike Srpske i BiH tako i kolege iz MUP-a da shvate i prihvate da se istrage okončavaju u predmetu, a ne u medijima zbog kojeg se ugled, kako MUP-a, tako i tužilaštva narušava”, navodi se u saopštenju.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!