Hronika

Od pomahnitalog Edina Gačića do oca monstruma

Od početka godine rubriku crna hronika punili su događaji od kojih se ledi krv u venama – od svirepih ubistava pa do stravičnih saobraćajnih nesreća.

Pomahnitali Edin Gačić početkom februara digao je bh. policijske agencije na noge nakon što je svirepo ubio Suada Sultanića u Podorašcu kod Konjica. Krvavi pir nastavio je ubistvom policajca na dužnosti Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

U bijegu je bio osam dana. Sarajevski specijalci likvidirali su ga 12. februara kod Kiseljaka. Gačić je iz KPZ-a Bihać pušten na slobodu 2017. godine, gdje je robijao za još dva ubistva. On je, naime, 1998. godine prvo ubio Ismeta Gunića, a potom je 2002. godine presudio i rođenoj majci.

Banjalučka policija krajem marta uhapsila je muškarca osumnjičenog za seksualno zlostavljanje svoje 14-godišnje kćerke, s kojom je imao spolne odnose.

Slučaj je potresao Banju Luku, nakon što su u javnost isplivali detalji monstruoznog zlostavljanja. Prema prijavi i iskazu djevojčice, nju je otac zlostavljao u njihovoj porodičnoj kući u vrijeme kada su ostajali sami. Budući da se osumnjičeni nalazio na radu u inozemstvu, za njim je raspisana centralna potjernica, na osnovu koje je i uhapšen nakon što se vratio u BiH.

Cijeli slučaj otkriven je nakon što se žrtva povjerila prijateljicama iz škole.

Nezapamćena tragedija dogodila se u aprilu kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo, kada su poginule četiri učiteljice iz sarajevske Osnovne škole “Kovačići”.

U nesreći su stradale Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić. One su poginule na putu na sahranu bivše kolegice na Palama.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila početkom juna na autoputu u tunelu Igman, nastradala je porodica Brkić.

Poginuli su profesor matematike Srednje saobraćajne škole u Sarajevu Almir Brkić, njegove supruga Lamija i maloljetna kćerka Fatima, dok je teške povrede zadobio također maloljetni sin Bilal.

Do nesreće je došlo kada je Ford udario u zid na ulazu u tunel. Potom se vozilo bočno odbilo o unutrašnji zid i prevrnulo se.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!