Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

U Banjaluci pronađena još jedna laboratorija za uzgoj droge

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa banjalučkom policijom uhapsili su danas dvojicu osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kako ATV saznaje, uhapšeni su Banjalučani, 26-godišnji Luka Tomašević i 38-godišnji Đuro Bjelovuk. Policija je pretresla nekoliko lokacija u banjalučkim naseljima Borik i Šargovac. 

“Zasad ne možemo reći koliko se tačno radi o izuzetoj materiji koja asocira na opojnu drogu marihuanu,ali vam mogu potvrditi da su lica koja su danas lišena slobode i ranije dovedena u vezu sa navedenim krivičnim djelom”, izjavila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Osumnjičeni Đuro Bjelovuk privođen je i u akciji Tranzit 2016. godine zbog šverca droge, a Luka Tomašević hapšen je u decembru prošle godine zbog nedozvoljene proizvodnje i prodaje marihuane, spida i ekstazija.

Tada je na policiju bacio tvora, pa je osuđen na 8 mjeseci zatvora. Još jedna improvizovana laboratorija za proizvodnju skanka otkrivena je sinoć u naselju Obilićevo. 

Kako ATV saznaje, uhapšeni Amar Jusić i Filip Cipra, obojica iz Tuzle, pušteni su na slobodu nakon kriminalističke obrade.

“U potkrovlju kuće pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj opojne droge, kao i sredstva i predmeti koji su pogodni za uzgoj opojne droge. Lica lišena slobode ispiotana su na okolnosti izvršenja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i u redovnoj proceduri protiv njih će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka”, navela je Markanović.

Okružni javni tužilac danas je predložio mjeru pritvora za četvoricu uhapšenih u akciji Unikat. Uhapšeni Sanel Šeranić tereti se za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih sredstava, kao i falsifikovanje isprava. 

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na  svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti  krivično djelo, shodno  Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske”, navedeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Postupajući tužilac odlučiće o potvrđivanju mjere pritvora nakon ročišta.Sve aktivnosti sprovode se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.  

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button