Politika

Još ništa od sastanka PDP-a i SNSD-a

Za sada nema uslova da se održi sastanak rukovodstva PDP-a i SNSD-a, poručuju iz te opozicione stranke. 

Lider partije, Branislav Borenović, pojašnjava da će, pogotovo sada, nakon posljednjih prepucavanja u Narodnoj skupštini između PDP-ovih poslanika i lidera SNSD-a, biti teško dogovoriti susret kome njegova partija treba da bude domaćin. Inicijativu su uputili a mjesecima se pokušava dogovoriti drugi sastanak za koji, do sada, nije bilo moguće utvrditi termin. 

Loading...

Dok iz SNSD-a danas stiže poruka da ni oni nisu uvjereni da će sastanak prije jeseni, u PDP-u kažu da, kada god se sretnu, teme, što se njih tiče, ostaju iste. 

“Mi smo uputili taj dopis, u kojem smo delegirali dogovorene tri teme, sa prvog sastanka, izmjene, izbornog zakona, parlamentarni nadzor nad RTRS i Srnom, i donošenje zakona o političkim partijama da se uozbilji rad političkih stranaka”, kaže lider PDP-a, Branislav Borenović.

Da se mora nastaviti sa međustranačkim konsultacijama poručuju i iz SNSD-a. Željka Cvijanović kaže da dnevnopolitčka pitanja ne zahtjevaju stranačke razgovore ali o strateškim temama razgovora mora biti.

“Kao što znate prvi ti neki sastanci desili su se u kancelarijama, SNSD-a zato nema razloga da SNSD nešto ne želi, dakle, biće tu komunikacije, ima mnogo tema, za Republiku uvijek ima mnogo tema kada je potrebno da sjede i pozicija i opozicija, i dogovaraju se”, kaže Željka Cvijanović potpredsjednik SNSD-a.

Posljednji sastanak ove dvije partije održan je u martu. Glavna tema tada bila je zajednički nastup u vlasti na nivou BiH kada su, osim sa PDP-om, SNSD-ovci održali i odvojene sastanke sa rukovodstvom SDS-a. Dvije opozicione stranke tada su odbile ponudu. I jedni i drugi su, međutim, rekli da će razgovori o drugim temama biti nastavljeni.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!