Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: Povećanje budžeta BiH ide na štetu Srpske

BANJALUKA – “Moji razlozi protiv su isključivo vezani za činjenicu da sadašnji Savjet ministara nije legitiman za predlaganje budžeta u godini gdje treba da dođe novi Savjet Ministara”, kaže srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kometarišući usvajanje budžeta zajedničkih institucija na jučerašnjoj telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH na kojoj je srpski član Predsjedništva preglasan.

“Mi ne možemo da prihvatimo da povećanje budžeta bude 18 miliona u odnosu na prošlu godinu jer smatramo da to ide na uštrb Republike Srpske. Što veći budžet BiH, to su manje naše mogućnosti i mi ne možemo da prihvatimo nikakvo povećanje, tako će se na kraju i desiti”, kaže Dodik.

On je naveo da ako bi budžet išao dalje, mora da prođe komisiju za finansije Predstavničkog doma parlamenta BiH, a da ta komisija ne postoji.

Dodik kaže da se radi samo o dislociranom stajanju i ništa drugo.

 “On će doći u parlament, tamo ne postoji komisija, ne postoji većina za izglasavanje budžeta. Ako i prođe u parlamentu, evo ja kažem sa tim povećanjem od 18 miliona, neće proći u Domu naroda”, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik kaže da se situacija promijenila u tom dijelu koji podrazumijeva mogućnost da se može nešto učiniti.

“Neće im proći ni jedna odluka u Domu naroda iz principijelnog razloga. Šta oni očekuju da će neko doći neko iz Evrope i nas natjerati da nešto odlučujemo?! Evo ja im kažem da nas neće niko natjerati i da neće proći ni jedan prijedlog koji dođe iz sadašnjeg Savjeta ministara ili od budućeg koji se bude formirao na taj način. To je naše legitimno pravo, a onda ćemo mi ovdje putem Skupštine, Vlade nastaviti našu političku borbu”, kaže Dodik za ATV.  

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button