Politika

Šarović: Ne pregovaram ja sa Izetbegovićem, već neko drugi

BANJALUKA – Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da ne pregovara on sa Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA, već neko drugi, odgovarajući tako Miloradu Dodiku, srpskom članu predsjedništva BiH, koji je sinoć rekao da ako izaberu Šarovića za predsjedavajućeg Savjeta ministra, Srpska se vraća na dejtonsko uređenje

“Ne znam otkud tolika nervoza i panika. Ne pregovaram ja sa Bakirom Izetbegovićem nego neki drugi. Postavlja se pitanje legitimiteta, ima li neko legitimitet ili ne?! Da li je legitimno da SDS formira vlast sa dva poslanika ili SNSD sa dva poslanika?! Kako kad i kako za koga”, naveo je Šarović danas u saopštenju SDS-a.

Loading...

Šarović je naglasio da je u ranijem vremenu za SNSD i Dodika  bilo legitimno da sa dva poslanika naspram 39 SDS-ovih poslanika formira Vladu Republike Srpske i nije im tada bilo mrsko da uhvate jednog poslanika SDA i da ga dobro nagrade i da sa Izetbegovićem formiraju vlast.

“Nije im bilo mrsko ni da sarađuju sa NATO-om i da helikopterom hvataju jednog hrvatskog poslanika kod Slavonskog Broda i da ga u zoru dovuku u skupštinsku vladu i da formiraju Vladu Republike Srpske, a sada postavljaju pitanje legitimiteta. Znate, kada govorite o legitimitetu, ta priča mora da ima i svoj drugi kraj i u morate biti principijalni u tome” – istakao je Šarović.

Uz sve to, kaže Šarović, provlače se teške riječi i uvlači se u cijelu priču Republika Srpska.

“Ne dirajte Republiku Srpsku. Kukavički je i bezobrazno uvlačiti narod i Republiku Srpsku u neke postizborne i unutarstranačke kombinacije i kalkulacije. Mi sada trebamo da budemo taoci njegovog neuspjeha. To je stvar njegove politike. Mi radimo svoj posao,  vodimo svoju politiku”, naveo je Šarović u saopštenju.

“To što se potežu i SIPA i Tužilaštvo BiH itd, pa nisam ja učestvovao u formiranju SIPE i Tužilaštva BiH i nekih drugih institucija, nego oni koji sada potežu tu vrstu priče“ – zaključio je Šarović.

Dodik je sinoć za RTRS rekao da će Republika Srpska, ukoliko prilikom formiranja vlasti na nivou BiH budu zaobiđeni njeni izborni pobjednici, odlukama Narodne skupštine Srpske ponovo uspostaviti prvobitni dejtonski sistem i uređenje BiH.

Dodik je precizirao da to znači da će prekinuti sistem indirektnog oporezivanja, ukinuti nadležnost nelegalnih i nefunkcionalnih Tužilaštva i Agencije za istrage i zaštitu BiH na teritoriji Srpske, te poništiti sve nametnute odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!