Društvo

Martina najbolji trener bikova u BiH

Martina Batista iz Busovače najbolji je kondicioni trener bikova u BiH – ona na svakom treningu sa svojim bikom Peranom trči najmanje dva sata kako bi ga pripremila za arenu!

Martina Batista iz Busovače najbolji je kondicioni trener bikova u BiH – ona na svakom treningu sa svojim bikom Peranom trči najmanje dva sata kako bi ga pripremila za arenu! Martina kaže da se sa Peranom zbližila još kad je bio mali:

“Navikla sam se na njega, jahala sam ga… I ne bojim ga se! Kad nam pobijedi, skačem od radosti, u areni navijam za njega, poljubim ga, plačem od dragosti!”

Njen otac Pero ponosan je na svoju kćerku jer voli životinje i uživa u treningu. Kaže da Perana ne bi prodao ni za kakve pare:

“On je nama drag, mezimac je, lijep je, nije teško sa njim deverati, nije teško raditi, nije opasan… Mi ga u porodici doživljavamo, maltene, kao našeg člana!”

Za fin tretman koji ima u porodici Batista, Peran se odužuje na svoj način –  u desetak borbi nije imao niti jedan poraz!Pogledajte sjajan prilog o djevojčici Martini i njenom biku Peranu, koji je na svom YouTube kanalu postavio video-novinar iz Viteza Srećko Stipović…

(Banjaluka.com)

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!